AYM'nin Dündar ve Gül Hakkındaki Gerekçesi

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararın gerekçesini açıkladı
AYM'nin Dündar ve Gül Hakkındaki Gerekçesi
Kayıt Tarihi: 09.03.2016 10:48 - Son Güncelleme: 28.04.2024 22:39
YAZI
A
 Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, "Siyasi casusluk yaptıklarına ilişkin somut bilgi yoktur" denildi.

Gerekçeli kararda, "Kişinin özgürlüğünden yoksun bırakılması için mevcut delil durumu yeterli değil. Dündar ve Gül'ün tutuklanmaları dışında anılan haber dışında herhangi bir somut delil yoktur. Siyasi casusluk yaptıklarına ilişkin somut bilgi yoktur" denildi.

Anayasa Mahkemesinin Dündar ve Gül ile ilgili ihlal kararının gerekçesi açıklandı. Gerekçede, "İsnat edilen suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun başvuruya konu haberlerin yayımlanması olduğu gözetildiğinde hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

Gerekçede, "İsnat edilen suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun başvuruya konu haberlerin yayımlanması olduğu gözetildiğinde hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler