Bakan Yumaklı: Üretim Planlaması Bir Mecburiyet

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da açıklamalarda bulundu, üretim planlamasının bir mecburiyet olduğuna dikkat çekti. Konya kapalı havzasına su geitirlmesine ilişkin açıklama yapan Bakan Yumaklı, Konya halinin genişletilmesiyle ilgili de müjde verdi.
Bakan Yumaklı: Üretim Planlaması Bir Mecburiyet
Kayıt Tarihi: 05.03.2024 19:26 - Son Güncelleme: 04.05.2024 17:22
YAZI
A
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bugün Konya'da temaslarda bulundu. AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı sonrasında Mevlana Çarşısı ve Fatih Çarşısı çevresinde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Yumaklı, daha sonra Konya Ticaret Odası (KTO) Teknoloji ve Eğitim Kampüsü'nde düzenlenen Tarım Sektörü Paydaşları Toplantısı'na katıldı.

Bakan Yumaklı burada yaptığı konuşmada, planlı ve sistemli bir şekilde tarımsal üretimi arttırmayı hedeflediklerine işaret etti.

Bakan Yumaklı, "Amacımız Türkiye'de sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıt altında bir üretimin olmasını sağlamak ve günün sonunda elde edilecek faydadan tekrar sektörü yatırım olarak daha ileriye götürecek, geliştirecek ortamların sağlanmasına mesnet teşkil etmek." dedi.

Üretim Planlaması Bir Mecburiyet

Üretim planlamasının herhangi bir proje değil, bir mecburiyet olduğunu vurgulayan Yumaklı, ülkenin her konuda hazırlıklı olmasını sağlamaya gayret ettiklerini belirtti.

Yumaklı, ülkenin kendi vatandaşının gıda güvenliğini sağlamanın yanı sıra ülkesine gelecek turistleri besleyecek bir kapasiteye sahip olması amacını taşıdıklarını dile getirerek, "Eğer ülke olarak bunu ıskalarsak yarın bir gün mecburiyetlerin bizi nereye götüreceğini de bilmemiz mümkün değil. Hep konuşuyoruz, iklim değişikliği, pandemi... Bu salonlarda bundan 1-2 sene önce bu şekilde oturabiliyor muyduk? Herkesin ağzında maske vardı. Dolayısıyla bu ileriye doğru bakışı, mutlaka sağlamamız gerekir."

Konya Tarımsal Sanayide Atılımı

Yumaklı, Konya Tarım Fuarı'nın bugün başladığını ve hem kent hem ülke için önemli bir program olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Konya sadece tarımsal üretim değil, tarımsal sanayiyle alakalı son derece ciddi atılımlar içerisinde. O yüzden nasıl ki tarım ürünlerimizde ilgili ihracat potansiyelimizden bahsediyoruz, tarımsal makinalar konusundaki özellikle son dönemde bu bünyede gerçekleşmiş yapılarla beraber burada da büyük ilerlemelerin kaydolacağını düşünüyorum."

Konya'da Su Sorunu

Bakan Yumaklı, "Özellikle Kızılırmak Havzasından Konya kapalı Havzasına su aktarımıyla alakalı Hirfanlı Barajı'ndan yaklaşık 200 milyon metreküp bir suyun Konya kapalı havzasına alınabileceği öngörülmüştür. Bununla ilgili toprak etütleri, hidrolojik raporlar vesaire tamamlandı. Sanırım yılsonuna kadar planlama çalışmaları tamamlanmış olur." dedi.

Konya'ya Hal Müjdesi

Yumaklı, Konya'daki halin genişletilmesiyle ilgili bir talep aldıklarına da değinerek, "Ben buradan onun ilk bölümünün Bakanlığımıza başvurularının onaylanacağı müjdesini bütün Konya'ya vermek istiyorum." dedi.

Bakan Yumaklı programın ardından TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Konya Tarım Fuarı'nda açılış kurdelesini kesti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler