Başbakan Davutoğlu'ndan Kayyum Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Başbakan Davutoğlu'ndan Kayyum Açıklaması
Kayıt Tarihi: 29.10.2015 07:07 - Son Güncelleme: 27.04.2024 13:07
YAZI
A
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili, "Hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç, kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Best FM ve Baba Radyo ortak yayınında katıldığı "Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"SİYASAL ANLAMDA MÜDAHİL OLMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin bir başka soru üzerine ise Başbakan Davutoğlu, "Bu hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi.      Yayın grubunun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili daha önce yapılan bazı soruşturmalar bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Dediğim gibi bu tamamıyla hukuki bir süreç olarak değerlendirilmesi gereken bir konu" diye konuştu.

Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri sonrasında üçüncü bir seçim olma ihtimaline yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Bunu düşünmüyoruz, gündemimizde böyle bir konu yok. Şu anda gündemimizde tek konu var; 1 Kasım seçimlerinde yönetimde istikrarı sağlayacak, tek başına görev yapabilecek bir parlamentonun oluşması. Yani muhalefetin şu anda tek başına iktidar olma ümidi olmadığı için genellikle bu konuyu gündemde tutuyor ama AK Parti işte gördüğünüz gibi alanlardayız, gece gündüz çalışıyoruz milletimizin her bir oyuna talibiz. Bizim için önemli olan şu anda 1 Kasım gecesi 13 yıldır süren istikrarın devam etmesini sağlayacak bir neticeye ulaşmak. Başka bir alternatif düşünmüyoruz."

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler