Başbuğ'dan Başbakan'a teşekkür!

Başbuğ: Samimi ve gerçekçi...
Başbuğ'dan Başbakan'a teşekkür!
Kayıt Tarihi: 06.08.2012 14:07 - Son Güncelleme: 28.04.2024 22:21
YAZI
A
Ergenekon tutuklusu Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara teşekkür ederek karşılık verdi. Dün görülen duruşmaya gelmeyen Başbuğ, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla bir açıklama yaptı.

El yazısıyla yazdığı açıklamasında Erdoğan'a teşekkür eden Başbuğ, şunları kaydetti:

5 Ağustos 2012 günü hakkımda yapmış oldukları samimi ve gerçekçi değerlendirmeleri için çok teşekkür ederim. Görevlerimiz gereği oluşan mesai arkadaşlığı, birbirimizi oldukça tanıma olanağını da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle kendisinden de farklı bir şekilde davranılması beklenemezdi. Sayın Başbakan yapmış olduğu bu konuşma ile yalnız tutuksuz yargılanma konusuna değinmek ile yetinmemiş bir anlamda özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından da kabul edilen iddianameyle ileri sürülen suçlamaların 'çok çirkin', 'insafsız olduğunu' da açıkça söylemiştir.

Kamuoyu ve medyanın büyük bölümünün de ilk günlerden beri aynı kanaatta olduğu da bilinmektedir. Şimdi bu durumda Sayın Başbakan'ın bu değerlendirmeleri ve geçtiğimiz hafta içindemahkemeye gelen Genelkurmay Eski Başkanı Sayın Hilmi Özkök'ün ifadeleri ışığında iddianameyi hazırlayan iddia makamı ile iddianameyi kabul eden mahkemenin nasıl bir tavır içine girecekleri ve ne yapacakları merakla beklenmektedir.
"

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler