Beyşehir Müftüsü İmamları Uyardı: Yavaş Kıldırın

Konya’nın Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Ramazan ayına özgü olan teravih namazlarının yavaş yavaş kılınması gerektiğini söyledi.
Beyşehir Müftüsü İmamları Uyardı: Yavaş Kıldırın
Kayıt Tarihi: 13.07.2013 17:07 - Son Güncelleme: 09.05.2024 14:21
YAZI
A
 Erdoğan, Ramazan ayının teravihsiz olmayacağını belirterek, teravih namazlarının Türk toplumunda biraz da farklı algılandığını, eda edilirken aceleye getirilmemesi gerektiğini söyledi. Teravih namazlarının rahat rahat, yavaş yavaş, dura dura kılınan bir namaz olduğunu vurgulayan Erdoğan, “İki rekatta selam verilerek kılınması gereken bir namazdır. En falizetlisi de odur. Ama, ‘durumu biraz daha hızlandıralım’ dersek, 4 rekatta bir selam vererek eda edebiliriz. İl müftülüğü nezdinde din görevlisi arkadaşlarla yapılan toplantıda, kesinlikle 4 rekattan fazla namaz kılınmaması, 4’ten fazla kılınarak selam verilmemesi üzerinde önemle durduk. Arkadaşlarımızdan isteğimiz şu ki; 2 rekat belki biraz ağır düşebilir, ama dörtten fazla da kılınmaması, her 4 rekatta bir selam vererek, arkasından salavat-ı şerifeler ve böyle gazellerle, kasidelerle de fazla vakit geçirme yerine teravihi gönül rahatlığı içerisinde kıldırmalarını, namaz sureleri ile kıldırmalarını tavsiye ettik” dedi.

Namazın bir esas duruş ve kişilik olduğunu da belirten Erdoğan, şunları kaydetti; “Namaz Müslümanın yüce yaratıcısı ile olmazsa olmaz bağlantısını temin eden yeğane ibadettir. Yaşadığı sürece yapması gereken bir görevdir ve yılda bir defa gelen teravihi de böyle karambole getirerek, tabiri caizse kaybedersek, yarın emin olun, onu kıldıran görevliler, her ne kadar cemaatin ‘hocam iyi oluyor, çabuk oluyor’, işte argo bir tabirle jet imam arıyorlar, jet cemaat. Bu yarın herkesin pişman olacağı bir şeydir. Günün birinde onu kıldıran da o şekilde namaz kılan da ‘eyvah’ der ama belki o zaman iş işten çoktan geçmiş olacak. Onun için nasıl ki, Ramazan orucu insanı durultuyor, teravih de huzuru ilahide insanı durultmalıdır ve huzur içerisinde, huşu içerisinde bir namaz kılmamız gerektiğini düşünüyorum.”
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler