Bir Yılan Hikayesi: Konya Metrosu

Konya metrosu yılan hikayesine döndü. Farklı dönemlerde proje için farklı isimler tarafından sözler verilse de, o sözler tutulmadı.
Bir Yılan Hikayesi: Konya Metrosu
Kayıt Tarihi: 02.01.2024 16:53 - Son Güncelleme: 28.04.2024 12:54
YAZI
A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ay önce Konya metrosu için 2023 yılı içinde kazmanın vurulacağını açıklamıştı. Ancak olmadı. Projenin ilk gündeme gelmesinin üzerinden geçen 20 yıla rağmen henüz somut bir adım atılamadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının Ağustos ayında Konya'ya gelmiş, metro ile ilgili Konyalıları heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı.

Uraloğlu'nun metro açıklaması yerel ve ulusal medyada müjde olarak duyurulmuştu.

Uraloğlu, “Bir taraftan banliyö sistemini yürütürken imzasını attığımız metro sistemiyle ilgili vermemiz gereken kararları Büyükşehir Belediyemizle beraber erdik. Onunla ilgili kredi görüşmeleri sonlanmak üzere. İnşallah yıl içerisinde de bu metro hattında kazmayı vurmuş olacağız” diye konuşmuştu.

Kazma Vurulmadı Kredi Sorunu Çözülemedi

Bakan Uraloğlu'nun açıkladığı kredi konusu da çözüme kavuşmadı. Konya'da vatandaşların ise verilen sözlerin tutulmamasından dolayı projeye inancı kalmadı.

En Son Söz Veren AK Partili Vekil Oldu

2 hafta önce bir söz de AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan tarafından verildi.

Baykan, “2 Ekim 2019 tarihinde ihalesi yapılan metro inşaatına, ihaleyi alan firmanın sorumluluğunda olan dış kredi temin edilemediği için başlanamamıştır. Kredi ile ilgili süreç devam etmektedir. Kanuni süreçlerin tamamlanması ile inşaata başlanacaktır. Birçok büyük proje gibi AK Parti iktidarımızın bu projesi de mutlaka hizmete alınacaktır” dedi.



Konya Metrosu

Konya metrosunun tamamının yeraltında inşa edileceği belirtilmişti. Hattın seyahat süresinin ise 35 dakika olacağı aktarılmıştı. 2 etaptan oluşacak Konya metro projesinin ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı proje olacaktı. İkinci etap ise Aladdin ile Kampüs hattının yeraltına alınmasıydı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler