Büyükçekmece Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonun Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda bazı personellerin rüşvet aldıkları ortaya çıkmıştı. Soruşturmada 8 kişi tutuklandı.
Büyükçekmece Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonun Ayrıntıları Ortaya Çıktı
Kayıt Tarihi: 22.01.2024 00:35 - Son Güncelleme: 27.04.2024 11:50
YAZI
A

CHP'li belediyeler, yolsuzluk ve rüşvet haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda bazı personeller hakkında, rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili inceleme başlattı.



Rüşvet Karşılığı Ruhsat Verildi

Yapılan çalışmalarda bir inşaat firması tarafından Nisan 2024’te oturumun başlaması planlanan yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerinin yapılmadığı, yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediği tespit edildi.

Belediye görevlilerinin rüşvet karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiğini belirleyen ekipler, raporları üniversite öğretim görevlilerinden kurulu bilirkişi heyetine gösterdi.

Heyet çalışmalarında 2 ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin bilirkişi raporu alındı.

Bunun üzerine, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

8 Kişi Tutuklandı

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen, Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdurrehim Çakır ile mühendisler Ö.F.A, B.A, A.K, T.A, S.K ile müteahhit A.G. tutuklandı. Hamile olduğu belirlenen 1 şüpheli serbest bırakıldı.

13 Kişiye Yurt Dışı Yasağı

Diğer 13 zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Serbest bırakılan 13 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.



Kadına Fiili ve Sözlü Saldırı

Bu arada operasyonun devam ettiği sırada, yaşlı bir kadın Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş’a tepki gösterince saldırıya uğradı.

Akkuş, üzerine yürüdüğü kadının önce boğazını sıktı, ardından da küfür etti. Kadın, çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler