Dış İşlerinden Türk Rehineler Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından Irak'ta rehin alınan Türk şoförler ve konsolosluk çalışanları ile ilgili açıklama yapıldı.
Dış İşlerinden Türk Rehineler Açıklaması
Kayıt Tarihi: 14.06.2014 15:00 - Son Güncelleme: 06.05.2024 16:10
YAZI
A
 

Cumhurbaşkanı Gül, Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler'le Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu çağırdı.
      
Gül'ün çağrısı üzerine Bakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler ve Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Konutu'na geldi.
      
Toplantı devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı Musul'daki konsolos baskını ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. 

İşte rehinelerin iyi olduğunu belirten Dışişlerinin yeni açıklamaları:

-Yaşananalar Maliki'nin baskıcı politikalarının sonucudur.

-IŞİD 10 dakika içinde teslim olun dedi; militan sayısı karşı koymaya engel değildi.

-Konsoloslukta rehin alınanların hepsi bir arada.

- Rehin 31 şöför için tehlike yok hepsi bir arada, tehlike söz konusu değil.

- Saldırganlara elimizdeki güçlerle karşı konulması mümkün değildi. Konsoloslukta çalışanların Suriye'ye götürüldüğü iddiası doğru değil.

- Konsolosluktaki vatandaşların hava yoluyla alınması mümkün değildi. TIR şoförleri için fidye istenmedi. Sağlıkla ilgli bir sorun yok, kötü muamele yapılmadı. Personel Suriye'de değil Musul'da

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler