Diyarbakır'dan Acı Haber:1 Şehit

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde son dakika şehit haberi geldi. Bombalı saldırıda bir asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.
Diyarbakır'dan Acı Haber:1 Şehit
Kayıt Tarihi: 23.08.2015 11:15 - Son Güncelleme: 25.04.2024 09:09
YAZI
A
 Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit olan uzman çavuşun adının Mehmet Kara olduğu belirtildi. 

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatının emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine düzenlenen, bir askerinşehitolduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan operasyonlara devam edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Panak köyü bölgesindeki HES'in emniyetini sağlayan askerlere 05.50'de teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Saldırıya anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, "Çatışmada kahraman bir uzman çavuşumuz şehit olmuş, kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Düzenlenen bombalı ve uzun namlulu silahlı saldırıda şehit düşen askerin Kırşehir nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Kara olduğu belirtildi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler