Ereğli’de Kuzukuyu Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Konya İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan ve Ereğli İlçe Belediyesi tarafından ihalesi alınarak yapım çalışmalarına başlanan 330 bin TL’lik proje tamamlandı.
Ereğli’de Kuzukuyu Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu
Kayıt Tarihi: 26.08.2014 14:36 - Son Güncelleme: 12.04.2024 18:40
YAZI
A
Konya İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan ve Ereğli İlçe Belediyesi tarafından ihalesi alınarak yapım çalışmalarına başlanan 330 bin TL’lik proje tamamlandı.

Organize Sanayi Bölgesindeki su deposundan pompalanarak Kuzukuyu Mahallesinde yapımı tamamlanan su deposuna gelen su buradan döşenen yeni hatlarla mahalle sakinlerine ulaştırıldı. 75 ton kapasiteli içme suyu deposu aynı zamanda uydu vasıtası ile çalışıyor. Suyun olmadığı anlarda uydu devriyeye girerek diğer depodaki uyduya sinyal gönderiyor ve su pompalanmasını sağlıyor. İçme suyu deposunun yapımının tamamlanması ile gerçekleştirilen açılış programı ise Kuzukuyu Mahallesinde yapıldı. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kuzukuyu Mahallesi Muhtarı İsmail Karpuzcu, 2013 yılında İçme suyu almak için Ereğli Belediyesi’ne müracaat ettiklerini ve meclis kararı ile Kaymakamlık kanalı ile Özel İdareden ödenek ayrıldığını ve müteahhitliğini Ereğli Belediyesi’nin üstlendiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“SU İÇERİSİNDE SU FAKİRİ BİR ŞEHİRİZ”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Hayatımız en önemli parçası olan su gibi aziz bir varlığı Kuzukuyu Mahallemize akıtacağız” dedi. Su deposunun 75 tonluk olduğunu ve 17 kilometrelik bir hattan su geldiğini ifade eden Başkan Özgüven, “Belediye Başkanlığı döneminde şunu gördüm. ‘Su içerisinde su fakiri bir şehiriz.’ Oradaki su kaynaklarımız boşa akarken, zamanında yapılamayan, plan ve projelerin ileriye dönük yapılamaması, günübirlik projelerle geçiştirilmesi Kuzukuyu mahallemiz yanında İvriz Barajına 6 kilometre mesafede olan Kızıltepe mahallemizde bile suyun olmadığını görüyoruz. Su olmazsa hayatımızı idame ettirmemiz mümkün değil. Suyun ne kadar önemli bir materyal, nimet olduğunu hepimiz biliyoruz. Suyu kullanırken de bilinçli tüketimin yapılması gerektiğini vurgulamak istiyorum” dedi.
30 Mart’tan sonra su kanalizasyon gibi hizmetlerin Büyükşehir tarafından yapılacağını da kaydeden Özgüven, “Her doğum sancılıdır. Bu bir birleşme, yeni kanunun uygulanmasıdır. Önümüzdeki süreçte altyapıdan sosyal belediyeciliğe kadar birçok hizmetin geleceğini müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

Kaymakam Şakir Erden ise, Ereğli’de yaşayan insanların çok şanslı olduğunu belirterek, “Çeşme suyunu içmek Ereğli’de kısmet oldu. Bu projenin hayata geçmesinde yaşanan süreçte birçok arkadaşımızın emeği var. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu’nun okuduğu dua sonrası İçme Su Deposu hizmete açıldı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler