Galatasaray şampiyon oldu

Eurocap'ı kazanan ilk Türk takımı Galatasaray Odeabank oldu.
Galatasaray şampiyon oldu
Kayıt Tarihi: 27.04.2016 19:34 - Son Güncelleme: 08.05.2024 05:09
YAZI
A
 Karşılaşmaya hızlı Galatasaray Odeabank, Micov, Schilb’in üçlükleri Sinan Güler’in de iki sayısıyla 11-2 öne geçti. Daha sonra Collins, Beaubois, Fofana ile sayılar bulan Strasbourg farkı azaltsa da sarı-kırmızılılar rakibini savunmada durdurdu. Galatasaray Odeabank, hücumda da Lasme, boyalı alanda da Schilb ile dış atışlardan bulduğu sayılarla ilk periyodu 27-16 önde tamamladı.

İLK DEVRE 43-35

İkinci periyotta savunmada Fofona, Howard ve Weems’i durduramayan Galatasaray Odeabank, hücumda Chuck Davis ile etkili olsa da farkın azalmasına engel olamadı. (35-24) Savunmada sarı-kırmızılıları durduran Fransız ekibi, Campbell ve Beabois’in hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 10-0’lık seri yakalayarak periyodun bitimine 3 dakika 36 saniye kala farkı 3 sayıya indirdi ve skoru 37-34 yaptı. Son bölümde savunmada Lasme’yi etkili kullanan Galatasaray Odeabank, Schilb ve Micov ile hücumda istediğini aldı ve devreye 43-35’lik skorla önde girdi.

Üçüncü periyota sarı-kırmızılılar Göksenin’in üçlükleri ve Lasme’nin saha içi isabetiyle başladı ve skoru 51-37 yaptı. Hücumda Campbell ile boyalı alandan Collin ile de üç sayı çizgisi dışından sayılar bulan Strasbourg farkı azaltarak skoru 53-47’e getirdi. Periyodun sonunda aradaki sayı farkını koruyan Galatasaray Odeabank, son periyoda 61-54 önde girdi.

EUROCUP ŞAMPİYONU GALATASARAY ODEABANK

Son periyoda McCollum’un üçlükleriyle başlayan Galatasaray Odeabank farkı tekrar çift hanelere çıkararak skoru 66-56’ya getirdi. Collins ve Fofana ile hızlı hücumlardan sayılar bulan Fransız ekibi farkı 6 sayıya indirerek, skoru 73-67’ye getirdi. Son bölümde taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray Odeabank, McCollum ve Sinan Güler’in sayılarıyla Fransız temsilcisi Strasbourg’u 78-67’lik skorla mağlup etti ve 2015-2016 sezonunun Eurocup şampiyonu oldu. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla gelecek sezon THY Euroleague’de mücadele etmek hakkı kazandı.

İLK TÜRK TAKIMI

Ayrıca Galatasaray, Eurocup şampiyonluğunu kazanan ilk Türk takımı olarak da tarihe geçti.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler