Kadınları Kullanarak Şantaj Yapan Çete Çökertildi

Mersin polisi, yabancı uyruklu kadınları kullanarak iş adamlarına şantaj yaptıkları belirlenen suç örgütüne operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli yakalandı, 4'ü tutuklandı.
Kadınları Kullanarak Şantaj Yapan Çete Çökertildi
Kayıt Tarihi: 11.02.2024 01:52 - Son Güncelleme: 04.05.2024 21:28
YAZI
A

Mersin'de bazı iş yeri sahiplerinin yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdığı, ağlarına düşürdükleri iş insanlarını mekânlara getirerek bu kadınlarla eğlendirdikleri, kartlarından zorla yüksek meblağlar tahsil ettikleri, ödemeyi kabul etmeyen şahısların gizlice çekilmiş fotoğraflarını yaymak sureti ile tehdit ve şantaj yaptıkları belirlendi.

Mal Varlıklarına El Koymaya Çalıştılar

Şüphelilerin yüksek miktarlarda para istediği hatta ev, araba, arsa gibi mal varlıklarına el koymaya çalıştıkları ortaya çıktı.



Ekipler Harekete Geçti

Harekete geçen polis, organize suç işleyen şüphelilerin yakalanması için aralarında özel harekat timlerinin olduğu 110 polisin katılımıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 şüpheli yakalanırken, şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 4'üne ev hapsi verildi, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Zorla çalıştırıldığı iddia edilen ve polis tarafından ifadesi alınan 18 kadının ise deport işlemleri için İl Göç İdaresi'ne teslim edildiği bildirildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler