Kalp Krizini şaka sandı ölümden döndü

Konya’da iş yerinde göğüs ağrısı çekince hastaneye giden ve “Kalp krizi geçiriyorsun” diyen doktorun şaka yaptığını zanneden 26 yaşındaki genç, hemen ameliyata alınarak ölümden döndü.
Kalp Krizini şaka sandı ölümden döndü
Kayıt Tarihi: 20.09.2012 07:56 - Son Güncelleme: 14.05.2024 16:07
YAZI
A
  Sanayide çalışan 26 yaşındaki Necmettin Gümüş önceki gün göğsünde yanma hissederek rahatsızlandı. İş yeri komşuları da, gencin bir doktora gitmesini tavsiye etti. Konya Farabi Hastanesi’ne giden Gümüş sağlık kontrolünden geçirildi. Gizli kalp krizinden şüphelenen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Sakallı gerekli müdahaleyi yaptığında Gümüş’ün kalp krizi geçirdiğini tespit etti. “Kalp krizi geçiriyorsun, anjiyo yapmamız lazım” diyen doktora Gümüş, “Şaka yapıyorsunuz herhalde hocam” diye tepki gösterdi. Doktor Sakallı’nın ciddi olduğunu gören Gümüş hemen anjiyoya alındı. Kolundan girilerek anjiyo yapılan genç adam ölümden kurtuldu.



“ŞAKA ZANNETMİŞTİM”

Anjiyo sonrası halen yoğun bakım ünitesinde tutulan Necmettin Gümüş, "Göğsümde yanma hissettim, arkadaşlarım hastaneye git dedi. Ben de hastaneye gittim, acilde çok fazla bir şey anlamadılar. Göğsümde ağrı var deyince EKG çekildi. Sonra Murat hocaya yönlendirdiler. Murat hoca da bizim aile doktorumuz olur. Babamda ve ağabeyimde kalp rahatsızlığı vardı Murat hoca anjiyo yapmıştı. Benim durumuma bakan doktorumuz, kalp krizi geçirdiğimi söyledi. Ben ekrana bakıyordum işin ciddiyetini kavrayamadım. Şaka zannettim sonra ciddi olduğunu anlayınca anjiyo oldum. Hiç kimse benim gibi ciddiye almamazlık yapmasın” dedi.



AİLESİNDE KALP KRİZİ GEÇİREN DİKKAT ETSİN

26 yaşındaki genci anjiyo yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Sakallı, “26 yaşında kalp krizi olması çok nadir rastlanan bir durum. Bizim şüphelenmemizin sebebi babasının da kalp hastası olması. Çünkü kalp rahatsızlığı genetik olabiliyor. Bu yüzden ailesinde bir kişide kalp rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı olanlar varsa mutlaka kardiyolojiye görünsünler.



Eğer biz bu hastamızı acil servisten eve gönderseydik, sabah burada olamazdı, hayatını kaybederdi. Bu hastamızdaki duruma gizli kalp krizi diyebiliriz. Ailesinde kalp krizi geçirenler mutlaka dikkat etsin, kontrole gelsinler” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler