Kulu Bölge Devlet Hastanesi Açıldı!

Konya Kulu Bölge Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla hizmete açıldı. Hastane, 41 polikliniğe, 250 yatak kapasitesine ve 28 bin metrekare kapalı alana sahip.
Kulu Bölge Devlet Hastanesi Açıldı!
Kayıt Tarihi: 20.03.2024 20:26 - Son Güncelleme: 26.04.2024 00:36
YAZI
A

Konya Kulu Bölge Devlet Hastanesi hizmete açıldı. Açılışa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

Koca, Kulu Bölge Devlet Hastanesi'nin, Cihanbeyli, Haymana, Bala, Şereflikoçhisar'dan gelen hastalara hizmet edeceğini, sevk gerektiren durumlarda da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile eşleştirildiğini dile getirdi.



Kulu Bölge Devlet Hastanesi'nin 250 yataklı olduğunu belirten Koca, şunları kaydetti: "5 ameliyathanesi var. 41 polikliniği var ama yetmeyecek, muhtemelen artırmaları gerekecek. 10 yoğun bakım yatağı olan bir bölge hastanesi. Burada sağlıkla, hastaneyle birlikte sağlık eğitimini de aynı kampüste yapalım istedik. Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültemiz kuruldu. Sağlık Bilimleri Fakültemize bu yıl hemşirelik, fizyoterapi ve diyetisyenlik olmak üzere 3 bölümde öğrenci alınacak. Burada yoğun bir öğrenci olacak. Tahminim 4 yıl sonunda 1250-1300 öğrenci burada olacak. Şu an 350 yataklı yurt imkânımız var. Burada 600 yataklı yurt inşaatı da başlamak üzere."

Hastanenin 360 personelinin olduğunu söyleyen Koca, 4 Nisan'da işçi kadrosuyla ilgili atama olacağını ifade etti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler