Konya Şehir Hastanesi Yapımına Ne Zaman Başlanacak-Mustafa Kabakçı'dan Açıklama

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Şehir Hastanesi yapımına arsa tahsisinin ardından hemen başlanacağını bildirdi.
Konya Şehir Hastanesi Yapımına Ne Zaman Başlanacak-Mustafa Kabakçı'dan Açıklama
Kayıt Tarihi: 26.05.2014 10:02 - Son Güncelleme: 10.05.2024 04:57
YAZI
A
 


Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 12 yıllık iktidarları döneminde Konya’nın ulaşımda, eğitimde, tarımda, enerjide, turizmde, üniversite sayısında ve sağlıkta büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi.


Konya’ya kazandırılacak şehir hastanesi hakkında bilgi veren Mustafa Kabakcı, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne ait arazi üzerine yapılacak hastane için arsa tahsisinin ardından ihaleyi alacak firmanın hemen inşaata başlayacağını belirtti. Kabakcı, “Konya Şehir Hastanesi, Başbakanımızın da girişimleriyle Bahri Dağdaş Enstitümüze ait yaklaşık bir milyon metrekare arsaya yapılması planlanan 420 yataklı Genel Hastane, 418 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 838 yataklı Konya Entegre Sağlık Kampüsüdür. Devasa bir sağlık tesisi olan bu yatırım, 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Konyamızın ve bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacını, karşılayacaktır. Yerleşke tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde tıbbi alanlarda 223 uzman ve pratisyen hekim, 502 hemşire ve ebe, 544 yardımcı sağlık personeli ile her gün yaklaşık 2800 vatandaşımıza modern koşullarda sağlık hizmeti verilirken diğer yanda, otel, kongre merkezi, çarşı, spor salonu gibi ticari alanlarla alışveriş ve rekreasyon ihtiyacını da karşılayacaktır. Şuanda Tarım Bakanlığımızdan talep edilen Bahri Dağdaş Enstitüsüne ait arsanın tahsisi ile ilgili işlemlerin bitmesine müteakip ihaleyi alacak firma inşaata hemen başlayacaktır. Sayın Başbakanımız da konu ile yakından ilgilenmektedir” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler