Konya'da Bir Dönüşüm Projesi Daha! Maliyet 2,5 Milyar TL

Karatay Belediyesi, Mevlana Türbesi'nin arkasında kalan 250 bin metrekarelik alanda büyük bir dönüşüm projesi uyguluyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Türbe arkasından Ali Ulvi Kurucu Caddesi'ne kadar uzanan bölgeyi içine alan bu büyük alanda projemizi hazırladık." dedi.
Konya'da Bir Dönüşüm Projesi Daha! Maliyet 2,5 Milyar TL
Kayıt Tarihi: 07.03.2024 16:20 - Son Güncelleme: 25.04.2024 09:24
YAZI
A

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 5 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmaları, "Alnımızın Akıyla Karatay Aşkıyla 5 Yıl" temasıyla gerçekleştirilen programda paylaştı.

Projeler Öz Kaynaklarla Gerçekleştirildi

Geride kalan 5 yılda geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi görecek nitelikte birçok önemli proje ve yatırımlara imza attıklarının altını çizen Başkan Hasan Kılca; "2019'da Karatay için 73 proje belirlemiştik. 5 yılda 241 yatırımı yani hedeflediklerimizin 3 katından fazlasını Karatay'a kazandırdık. Tüm bu yatırımlarımızı da yüzde 100 öz kaynaklarımızla hayata geçirdik." dedi.

Büyük Dönüşüm Projesi

Kılca, "Hz. Mevlana Türbesi'nin arkasında toplamda 250 bin metrekarelik yenileme alanı içerisinde çok büyük bir dönüşüm projesi uyguluyoruz. Türbe arkasından Ali Ulvi Kurucu Caddesi'ne kadar uzanan bölgeyi içine alan bu büyük alanda projemizi hazırladık. Türbe arkasında bugüne kadar 100 bin metrekarelik alanın kamulaştırmasını yaptık. Bölgedeki kamulaştırma oranımız yüzde 100'e ulaşmış durumda. Bu çalışmamızın güncel değeri ise tam 2.5 milyar lira." dedi.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler