Konya'da Tepkiye Neden Olan Yol Projesinde Yeni Gelişme

Taşkent'i Çetmi ve Balcılar mahallelerine bağlayan yolun Afşar Hadimi Baraj Gölü altında kalmasının ardından alternatif yol projesinde ilerleme kaydedilememesi vatandaşları bıktırdı. Projeyle ilgili yeni gelişme ise 2024 yılı bütçesinde ayrılan kaynak oldu.
Konya'da Tepkiye Neden Olan Yol Projesinde Yeni Gelişme
Kayıt Tarihi: 20.01.2024 19:26 - Son Güncelleme: 27.04.2024 20:07
YAZI
A

Taşkent'i Çetmi ve Balcılar'a bağlayacak alternatif güzergâhta çalışmalar devam ederken, projeye geçen yıla oranla 455 milyon 990 bin TL daha fazla bütçe ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl sonu bu proje için kümülatif harcama 144 milyon lira olmuştu. Bu yıl için ise 599 milyon 990 bin TL kaynak ayrıldı. Bu projenin toplam maliyeti de 2 milyar 139 milyon 160 bin 424 TL. Ayrıca projede dış kredi de kullanılmıyor.



Projenin 2 Yıl İçinde Tamamlanması Hedefleniyor

Bu yılın Aralık ayında Balcılar Avşar arasının bağlanması öngörülüyor. Projenin tamamının ise 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Projenin beklenenden daha yavaş ilerlemesine gerekçe olarak ise 6 Şubat'ta yaşanan 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen deprem gösteriliyor.



Proje Tepki Çekmişti

Özellikle Balcılar Mahallesi sakinlerinin itirazına rağmen güzergâh değiştirilmemişti. Projenin Afşar Mahallesi'nde "Gökçegedik", Balcılar Mahallesi'nde ise "Yellibel" gibi sarp ve kışın da karın hiç erimediği bölgelerden geçmesi nedeniyle vatandaşlar tepki göstermişti.

Bölge halkının kaygı ve eleştirilerine rağmen, proje planlandığı gibi sürüyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler