Konya'da Ulaşım Yatırımları! Bakan Konya'da Konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Konya'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için 128 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizdi, Konya Çevre Yolu projesinin devam ettiğini söyledi.
Konya'da Ulaşım Yatırımları! Bakan Konya'da Konuştu
Kayıt Tarihi: 27.02.2024 20:21 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:25
YAZI
A

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da Beyşehir-Seydişehir karayolunun açılış töreninde konuştu. Alacabel Tüneli yapım çalışmalarına ilişkin de konuşan Bakan Uraloğlu, Taşkent-Ermenek ayrımı Balcılar yoluna ilişkin bilgi aldı.
 
Beyşehir'in Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir geçiş noktası ve turizm bölgesi olduğunu belirten Uraloğlu, Seydişehir'in de tarihi, doğal güzellikleri ve sanayi potansiyeliyle bölge turizmine ve yerel ekonomiye katkı sağladığını, bu iki ilçenin ulaşım ağının güçlendirilmesinin büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Uraloğlu, "Beyşehir ile Seydişehir arasındaki seyahat süresini 24 dakikadan 17 dakikaya indirdik. Böylece bu yolumuz ile zamandan 32 milyon lira, akaryakıttan 25 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 87 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sunacağız." diye konuştu.

Konya'nın Ulaşım ve İletişim Altyapısı İçin 128 Milyar Lira Yatırım

Bakanlık olarak 2002 yılından bu yana Konya'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için 128 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "Eğiste Hadimi Viyadüğü ile ülkemizin en yüksek ayaklı ve en uzun dengeli konsol köprüsünü Konya'da inşa ettik. Bu proje ile Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayarak Toroslar'a adeta bir mühür vurduk. Şu anda devam eden Konya Çevre Yolu, Alacabel Tüneli, Konya-Ereğli-Ulukışla Yolu, Akşehir-Yunak Yolu gibi 8 ayrı kara yolu projemiz bulunmaktadır ve bunların proje bedeli yaklaşık 26,5 milyar liradır." bilgisini paylaştı.

Taşkent-Ermenek Ayrımı Balcılar Yolu

Bölgeyi ilgilendiren önemli projelerden birinin de Taşkent-Ermenek ayrımı Balcılar yolu olduğunu anlatan Uraloğlu, konuşmasının ardından Taşkent ilçesinde yol çalışmalarında hazır bulunan AK Parti'li milletvekilleri Mehmet Baykan, Selman Özboyacı ve Karayolu Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile canlı bağlantı yaptı.

Bakan Uraloğlu, canlı bağlantıda Gülşen ile milletvekillerinden çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

"Gördüğünüz üzere hamdolsun bir yerde açılış törenimizi gerçekleştirirken başka bir yerde de yapımı devam eden yol projelerimizi takip ediyoruz" diyen Uraloğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile açılış kurdelesini kesti.

Alacabel Tüneli

Alacabel Tüneli yapım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Uraloğlu, "Bundan sonra bu tünelin, ben daha yakın takipçisi olacağım, sözünü size veriyorum. En kısa sürede bu tüneli Allah'ın izniyle bitirip sizin gündeminizden çıkaracağız. İnşallah Seydişehir - Bozkır yolunun ihalesini de bu sene yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler