Konyalı Çiftçiye İlaçlama Konusunda Tarih Verildi!

Geçtiğimiz günlerde gübreleme işlemlerini tamamlayan çiftçilere, şimdi de ilaçlama için tarih verildi.
Konyalı Çiftçiye İlaçlama Konusunda Tarih Verildi!
Kayıt Tarihi: 30.03.2024 21:00 - Son Güncelleme: 04.05.2024 21:05
YAZI
A

Geride bıraktığımız hafta don riskinin geçmesini bekleyen çiftçiler, öncelikle gübreleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ilaçlama sürecine geçtiler.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden çiftçilere uyarılarda bulundu. Tarlalarda incelemelerde bulunan Soylu, "Çiftçilerin yabancı otlara karşı ilaçlama yapabileceklerini" belirtti.



Soylu, sıcaklıkların artmasıyla birlikte çiftçilerin tarlalara yoğunlaştığını ve yabancı ot ilaçlamasının başladığını ifade etti. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta 26 dereceye kadar çıkacağını ve ot yoğunluğu olan veya buğdayı gelişmiş olan çiftçilerin ilaçlama yapabileceklerini aktardı.

Son dönemde tarlalarda yapılan incelemelerde olumsuz bir durum tespit edilmediğini ancak kışın ılıman geçmesiyle bitkilerin güçlü olduğunu ve su tüketiminin arttığını belirten Soylu, bitkilerin haftaya su ihtiyacı duyabileceğini vurguladı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler