KTO Heyeti Berlin Turizm Fuarına Katıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Konyalı firmaları dünya firmaları ile buluşturmak amacıyla yurt dışı fuar organizasyonları kapsamında KTO üyelerinden 15 kişilik heyet Almanya’da gerçekleştirilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldı.
KTO Heyeti Berlin Turizm Fuarına Katıldı
Kayıt Tarihi: 11.03.2015 09:02 - Son Güncelleme: 03.05.2024 16:49
YAZI
A
 Organizasyon kapsamında heyet Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile Konya-Almanya arasındaki turizminin geliştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. KTO heyeti fuar alanında açılan Konya standında katılımcı firmalarla iş görüşmeleri yaptı.

Fuar ziyaretini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “180 ülkeden katılımcı ve 110 binin üstünde ziyaretçiyle düzenlenen ITB Berlin 2015 Uluslararası Turizm Fuarı’nda sektörün dünya markası firmaları bir araya gelmektedir. Fuar büyüklüğü ve katılımcı sayısıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Fuara katılan üyelerimiz dünyanın farklı ülkelerinden seyahat firmaları ile bire bir tanışma imkanı buldular” dedi.

Başkan Öztürk, “Mevlana Kalkınma Ajansı Konya’nın tanıtımı için ITB Turizm fuarından 35 metrekarelik bir alan almış ve tanıtım standı açmıştır. Heyetimiz bu stantta misafirlerini ağırlayıp iş görüşmeleri yaparak Konya’nın tanıtımını yapma fırsatı bulmuşlardır. Üyelerimizin yurt dışı firmalarla işbirliği imkanları yakalayabilmesi ve yurt dışı pazarları tanımaları açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Türkiye’nin en fazla müzesine sahip ikinci şehri olan Konya alternatif turizmde ön plana çıkmaktadır. Tüm dünya Konya’yı Mevlana Müzesi ile tanımaktadır. Fakat Konya’nın diğer turistik değerleri yeterince ilgi görmemektedir. Bu açıdan Konya’nın tanıtımı büyük önem taşımaktadır. Ulaşım bağlantılarını güçlendiren Konya’nın yeterli tanıtımı sağlandığı takdirde bir turizm merkezi olmaya adaydır. Konya’da faaliyet gösteren turizm firmaları ve otelcilerin katıldığı bu fuar organizasyonu iş bağlantılarına önemli kazançlar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

KOSGEB desteğiyle düzenlenen geziye katılan KTO üyeleri, gezinin son derece verimli geçtiğini belirterek organizasyonu düzenleyen Konya Ticaret Odası’na teşekkür etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler