Oturum İzni Zorlaştı! Ruslar Antalya'yı Terk Ediyor

Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi ve artan kira fiyatları nedeniyle Antalya'yı terk eden Rus ve Ukraynalılar, rotayı Sırbistan ve Dubai'ye çevirdi.
Oturum İzni Zorlaştı! Ruslar Antalya'yı Terk Ediyor
Kayıt Tarihi: 10.02.2024 16:06 - Son Güncelleme: 29.04.2024 06:19
YAZI
A

Son yıllarda Rus ve Ukraynalıların ikamet için en çok tercih ettiği kentlerden olan Antalya'da işler tersine döndü. Antalya'da konut ve kira fiyatlarındaki artışı durdurmak amacıyla 10 mahallenin yabancıların ikamet iznine kapatılması, diğer mahallelerde de ikamet izni bitenlerin sürelerinin uzatılmaması nedeniyle yabancılar başka ülkelere göç etmeye başladı.



Antalya'da 2020 yılında 94 bin olan yerleşik yabancı nüfus 2021'de 136 bin 946'ya, 2022'de 172 bin 487'ye yükseldi.

Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan yaşanan göç sonrası yabancı nüfusun iki yılda iki kat artması nedeniyle Antalya’da konut ve kira fiyatları astronomik düzeyde arttı.
 
Kentte özellikle sahil ilçelerinde kirada oturan polis, öğretmen gibi memurların tayin istediği tablo oluştu.

Rusya ve Ukrayna'dan gelenlere evlerini yüksek rakamlara kiralamak isteyenler kiracıları evden çıkarttı ya da mahkemelik oldu.


 
1 Yılda 40 Bin Yabancı Gitti

Antalya'da konut fiyatlarında dolar bazında yaşanan artışlar, 2023 yılında Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenleri de etkiledi.

Antalya'da konut ve kira fiyatlarındaki artışı durdurmak amacıyla 10 mahallenin yabancıların ikamet iznine kapatılması, diğer mahallelerde de ikamet izni bitenlerin sürelerinin uzatılmaması nedeniyle Ruslar, başka ülkelere göç etmeye başladı. Son 1 yılda Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusta 40 bin azalma yaşandı.


 
Yabancılara oturum verilmesi zorlaştığı için daire fiyatlarındaki düşüşler yüzde 25'i bulmaya başladı.

Son dönemde Antalya'da ikamet eden yabancı sayısındaki düşüş emlak sektörünün yanı sıra kafe, restoran ve diğer birçok sektöre de yansımaya başladı.




ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

A*******n d*****l

01.03.2024 09:03

Şükürler olsun. Antaltadan denizliye geçtiler gerci.eyvah ki eyvahhh. Antalyada ne aile ne yuva ne toplum ne huzur kaldı heryer aids alkol fuhus oldu sıra denizlide
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler