Selçuk Tıp Hekimlik Belgeseli Hazırlıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi, hekimlik mesleğinde bir günün anlatılacağı belgesel film projesi hazırlıyor.
Selçuk Tıp Hekimlik Belgeseli Hazırlıyor
Kayıt Tarihi: 15.01.2015 12:57 - Son Güncelleme: 09.05.2024 03:30
YAZI
A
 Hekimlik mesleğinin getirdiği yoğun iş temposunu anlatmak ve empati oluşturmak amacıyla hazırlanan belgeselin Proje Koordinatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, yönetmenliğini ise daha önce pek çok belgesel film çalışması hazırlayan Hüdai Ateş üstlenecek. Yaklaşık 5 aydır ön hazırlık ve senaryo çalışmalarının yapıldığı filmin çekimlerine ise şubat ayında başlanacak. Çekimlerinin büyük çoğunluğu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleşecek olan film, alanında uzman birkaç hekimin, sabah uyanıp hastaneye gidene kadar geçirdiği süre, toplantılar, acil müdahaleler, bir günde yapılan onlarca muayene, ameliyatlar, kısaca gün içinde yaşadıkları anlatılacak.

“AMACIMIZ HEKİM İLE EMPATİ SAĞLAMAK”

Amaçlarının vatandaşların ile hekim arasındaki iletişim problemlerini çözmek olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, “Hemen her gün hastaneler ve doktorlar gündemimiz. Kazalar, yaralanmalar, acil servisler, ameliyatlar, hekime şiddet, muayene ücretleri, nöbetler. Hekim ile hasta arasında çok ciddi iletişim problemleri var. İletişimsizliğin bahanesi çok... Hekimin zaman problemi, iş yükünün fazla olması, hastanın sağlık otoritesinden eksiksiz ve kusursuz hizmet alma isteği.

İletişim konusunda bugüne değin çok fazla mesafe alınabildiğini söylemek zor. Bu belgesel sayesinde dil problemini, izleyicinin, hekim ile empati kurmasını sağlayarak çözmeyi planlıyoruz. Olayların, mekanların, kişilerin sadece gerçekler üzerinden anlatılacağı bu belgesel filmi, Eylül ayına yetiştirmeyi ve bir gala ile geniş bir kitleye sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Filmin yönetmeni Hüdai Ateş ise “Belgeselde bir mesaj kaygımız yok. Hekimin 24 saati, yorgunluğu, gülümsemesi, telaşı, koşturmacası, zihinlerde bir mesaj oluşturacak kanaatindeyiz” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler