Selçuk Üniversitesine Ödül

Türk dünyasının ve Asya coğrafyasının farklı bölgelerindeki eski Türk anıtlarının, yazıtlarının ve mimarlık eserlerinin fotogrametrik ve epigrafik belgelemelerini yapıp, haritalarını hazırlayan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yakar, Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırma Vakfı tarafından 2013 yılı “Türk Dünya Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.
Selçuk Üniversitesine Ödül
Kayıt Tarihi: 14.01.2014 13:18 - Son Güncelleme: 02.05.2024 17:44
YAZI
A
 Kırgızistan Cumhuriyeti’nde 21 Mart 2014 tarihinde yapılacak törende ödülünü alacak olan Doç. Dr. Murat Yakar, “Bu ödül yaklaşık 15 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Türk dünyasında ve Asya coğrafyasındaki Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Rusya Federasyonu ve Hindistan’da 1998 yılından beri yaptığımız fotogrametrik belgeleme ve haritalama çalışmalarının tamamı için verilen bir ödüldür. Amacımız, dünyanın neresinde bir Türk eseri varsa bunun belgelemesini ve dokümantasyonunu yapıp onu Türk dünyasına kazandırmaktır” dedi.

Doç. Dr. Yakar, “Yaptığımız çalışmayla ilgili fotoğrafların yayınlanacağı bir kitap hazırlamak istiyoruz. Türkçe, Çince ve İngilizce olmak üzere 3 dilde basılacak. Türklere ait eserleri Türk dünyasına kazandırmak için çalışmalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler