Konya'da İstila Büyüyerek Sürüyor!

Fareler, Konya'nın birçok bölgesinde tarlalara büyük zarar verirken, Güneysınır ilçesinden gelen görüntüler, zararın boyutunu gözler önüne serdi.
Konya'da İstila Büyüyerek Sürüyor!
Kayıt Tarihi: 16.03.2024 23:39 - Son Güncelleme: 26.04.2024 14:32
YAZI
A

Konya'da, kurak bir kış ve yetersiz bahar yağışları, tarım alanlarını farelerin istila etmesine neden oldu. Fareler, Konya'nın birçok bölgesinde tarlalara büyük zarar verirken, Güneysınır ilçesinden gelen görüntüler, zararın boyutunu gözler önüne serdi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, farelerin yonca ekim alanlarını delik deşik ettiği durumu "30 yıldır gördüğüm en yüksek fare zararı" olarak nitelendirdi.

Bölgedeki tarım sektörünü ciddi şekilde olumsuz etkileyebilecek durum için uzmanlar,  harekete geçilmesi gerektiğini belirtiyor. Uzun vadeli çözümler için daha kapsamlı bir işbirliği ve koordinasyonun gerektiğine dikkat çekiyor.



ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler