Şevki Yılmaz Konya'da 28 Şubatı Anlattı-ÖZEL

28 Şubat mağdurlarından Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Konya’da 28 Şubat ile ilgili konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Şevki Yılmaz Konya'da 28 Şubatı Anlattı-ÖZEL
Kayıt Tarihi: 02.03.2015 17:43 - Son Güncelleme: 28.04.2024 19:56
YAZI
A
 Genç Memur-Sen Konya Şubesinin Meram Konevi Kültür Merkezinde düzenlediği konferansa Refah Partisi eski Milletvekili ve 28 Şubat mağduru olan Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, Ak Parti Milletvekili Cem Zorlu, Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ve Ak Parti Konya Aday Adaylarından bazı isimler de katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Konya İl Başkanı İbrahim Çetin yaptı. “ Video Kasetlerini izleyerek büyüdüğümüz ve 28 Şubat’ın mağdurlarından Şevki yılmaz Hocamızı ağırlamaktan gurur duyuyoruz” diyen Çetin, hasta olmasına rağmen, Konya Genç Memur-Sen’in düzenlediği 28 Şubat konferansına konuşmacı olarak katıldığı için Şevki Yılmaz’a teşekkür etti.



İzletilen kısa bir videonun ardından kürsüye Şevki Yılmaz çıktı.

Milli Görüş’ün ve 28 Şubatın önemli isimlerinden Şevki Yılmaz, 28 Şubata kadar geçen süreç içinde Refah-Yol Hükümetinin Milletvekili olarak yaşananları Konya’da anlattığı konferansta, 28 Şubat’ın bir Postmodern Darbe değil bir Postkurt darbe olduğunu söyledi.

Kendisine bazı isimlerin Şevki Yılmaz’ın ruhsal hezeyanlara kapıldığı ithamında bulunulduğunu söyleyen Şevki Yılmaz, “Evet ben deliyim, bu ülkenin delisiyim, bu vatanın delisiyim” dedi.



28 Şubatın çok basit bir darbe girişimi olmadığını söyleyen Yılmaz “28 Şubat 3-5 Aczimendinin yaptırdığı bir darbe değildir. 28 Şubat Menderes’e yapılan darbenin aynısıdır. Abdulhamit’e yapılan darbenin benzeridir. O dönemlerin zihniyeti bizim dönemimizde de devreye girmiş ve bu darbeyi yapmıştır” dedi.

“Çevik Bir, Çevik Bir diye tutturdular. Hani Çevik Bir nerede, ne yapıyor, ben buradayım, Konya’dayım” diyen Şevki Yılmaz, Erdoğan ve Davutoğlu’na da izlediği politikalar nedeniyle teşekkür etti.

Refah-Yol Hükümeti sırasında yaşananlara da değinen Yılmaz, “İlaç sektörünün rantına, bankaların rantına dur dedik. Erbakan Hocamdan Allah Razı olsun, nur içinde yatsın, bu memlekete büyük hizmetleri dokunmuştur. Erbakan Hocam çok nazik ve sabırlıydı. O dönemde öyle olması gerekiyordu. Menderes D-4’leri kurdu, Erbakan Hocam D-8’leri kurdu. O dönemde rahatsız olanlar bizim dönemimizde de bu rahatsızlığı duydular ve darbeyi gerçekleştirecek zemini türlü oyunlarla hazırladılar. Ama Elhamdülillah bu devirler bitti. O yüzden Tayyip Kardeşime ve arkadaşlarına ve Davutoğlu kardeşime de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

28 Şubatı gerçekleştiren zihniyetin Abdülhamit’i öldüren zihniyetle aynı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Abdülhamit bu milletin anasıdır, Selim bu milletin anasıdır, Fatih bu milletin anasıdır. Bu milletin Anası olan Abdülhamit’i öldürenler bizim dönemimizde darbeyi yapan zihniyetle aynıdır. Allah bu millete bir daha bunların yöneticiliğini nasip etmesin” dedi.

Dış Ülkelerde askerlerin yönetimde fazla söz sahibi olmadığını ifade eden Şevki Yılmaz, “Bizim ülkemizde Askerler bütün yönetime hakimdi. Dış ülkeler bunun tehlikesini zamanında anladı ve askeri siyasete karıştırmayacak önlemleri aldı. Ama bizim ülkemizin siyasetinde askerler siyasilerden fazlaydı. Elhamdülillah bu tehlike Tayyip Bey kardeşim sayesinde halledildi. Artık silahlı darbe dönemi bitti, benim korkum zihinsel darbedir. Maneviyat darbesidir. İnanç darbesidir. Buna sahip çıkmalıyız”
dedi.

Haziranda yapılacak seçimlerin önemine de değinen Şevki Yılmaz” Bu seçim seçimlerin seçimidir, milli iradeye sahip çıkma dönemidir. Sevgili kardeşlerim, bundan önceki seçimlerde siyasi iradeye sahip çıktığınız için Allah Sizlerden Razı olsun. Bu seçimlerde de sahip çıkacağınızı biliyorum. Allah hepimizi ve milletimizi ümmet bilincinden, şevkinden ayırmasın” dedi.

Paralel yapı konusuna da değinerek cemaatlere de seslenen Yılmaz, şimdiki cemaatlerin oldukça rahat olduğunu söyleyerek “ Cemaatler şimdi en iyi zamanını yaşıyor, maksadını yerine getiriyor. Biz bu söylediklerimizi, bize en çok karşı olunan zamanlarda dile getirdik. Cezalar yedik. Hakkımızda birçok davalar açıldı. Şimdi cemaatlerin bu konuda hiçbir sıkıntısı yok. Bir de üstüne Devleti ele geçirme dertleri var. Devleti ele geçirmeye çalışacağınıza, insanlara faydalı olmaya çalışın” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, Allah Kılıçdaroğlu’na namaz, ümmet bilinci nasip etsin “ dedi ve MHP’nin iktidarda olduğu Ana-Sol-M Hükümeti zamanındaki icraatlarını ve yaptığı yanlışları eleştirdi.



Konferans öncesinde Konyahaberler.com’a da özel açıklamalar yapan Şevki Yılmaz, Konya’da bulunmaktan mutlu olduğunu ve Konya’nın kendisi için özel bir öneme sahip olduğunu söyledi. “Konya benim ve birçok arkadaşım için, davamız ve milletimiz için daima bizlerin, milli iradenin yanında olmuştur. Burada konuşmak, 28 Şubatta yaşananları anlatmak benim için ayrıca gurur vericidir” diyen Yılmaz, “Allah bu millete bir daha kötü günler yaşatmasın, 28 Şubat zihniyetinin yönetime gelmesini nasip etmesin. Türkiye ayağa kalkmıştır. Konyalılar Davutoğlu Kardeşime, Tayyip kardeşime sahip çıkmalıdır ve zaten çıkmaktadır. Erbakan Hocama da dua etmelidir. Erbakan Hocamın da Konya ve Millet için önemli hizmetlerini Konyalılar her zaman takdir etmesini  bilmiştir. Hızlı tren projeleri de Erbakan Hocamın zamanında düşünülmüş bir projedir. Allah Konyalı kardeşlerimizden razı olsun.Tüm Konyalı kardeşlerimi sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.



Konferansın ardından Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın plaket takdiminin ardından, birçok davetliyle fotoğraf çektiren Şevki Yılmaz, Konya’dan ayrıldı.




ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler