Yalnız Yaşayan Yaşlı Adama Kaymakam Sahip çıktı

Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Karacaören köyünde kimsesiz, bakıma muhtaç ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan Ramazan Önsesveren, fiziki şartları kötü olan tek odalı evinden alınarak Kaymakam Tuncay Sonel’in girişimleri sonucu Konya’da yaşlı ve bakım evine yerleştirildi.
Yalnız Yaşayan Yaşlı Adama Kaymakam Sahip çıktı
Kayıt Tarihi: 05.12.2012 08:33 - Son Güncelleme: 10.04.2024 12:08
YAZI
A
 Haftalık köy ve belde buluşmaları projesi kapsamında yapılan ziyaretler ile özellikle köydeki yetim ve öksüzlerin yanı sıra engelli ve bakıma muhtaç, kimsesi bulunmayan bireyleri tespit edip kayıt altına aldıran Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, ‘Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün’ projesini yörede hızlı ve yaygın bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Kaymakam Sonel, Karacaören köyünde ev ziyaretinde rastladıkları, soğuk ve fiziki şartları çok kötü durumda olan bir odada yalnız başına yaşayan 72 yaşındaki Ramazan Önsesveren’i Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimlerle kış soğukları tamamen başlamadan kısa sürede Konya’da Yaşlı ve Bakım Evine yerleştirerek sıcak bir yuvaya kavuşturdu.



Kaymakam Sonel, “Bu çalışmalarda emek veren ekibimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Ramazan dedemizin yeni yuvasına hızlı yerleşmesinde bize katkı veren Konya Valim Sayın Aydın Nezih Doğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca devletimizin sıcaklığını en ücra köşedeki gariplere göstereceğiz” diye konuştu.
Ramazan Önsesveren, evinden alındıktan sonra Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ve Vakıf personeli Hülya Ateş ve Toplum Sağlığı Merkezi’nden Zafer Sevinç’ten oluşan heyet tarafından Konya’daki yaşlı ve bakım evine götürüldü.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler