2022'de 1 Milyarı Aşkın Öğün İsraf Edildi

Birlemiş Milletler Çevre Programı (UNEP), yaklaşık 783 milyon insan açlıkla mücadele ederken, 2022'de dünya genelinde bir günde 1 milyardan fazla öğünün israf edildiğini duyurdu. Öte yandan Müslüman ülkelerde gıda israfı Ramazan ayında daha da artıyor.
2022'de 1 Milyarı Aşkın Öğün İsraf Edildi
Kayıt Tarihi: 28.03.2024 02:27 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:57
YAZI
A
Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP) yayınladığı son rapora göre, dünya çapında her gün israf edilen 1 milyardan fazla öğün, yaklaşık 783 milyon insanın açlıkla mücadelesine karşın dikkat çekici bir çelişki oluşturuyor.

2022 yılında toplamda 1,05 milyar ton gıda atığı üretilirken, bu da kişi başına ortalama 132 kilograma denk geliyor ve tüketilen gıdaların beşte birini oluşturuyor. İsraf, yaklaşık 1 trilyon dolara mal oluyor.

Aynı zamanda, dünya genelindeki insanların üçte biri gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bulunuyor.

UNEPin dikkat çektiği bir başka husus ise Müslümanlar açısından tam bir çelişki. Buna göre; Müslüman ülkelerde Ramazan ayında gıda israfı artıyor. Kutsal ayda atık gıda, diğer aylara göre yaklaşık yüzde 25 artıyor.

Müslüman ülkelerde Ramazan'da artan gıda israfının Ramazan ayının ruhu ile bağdaşmadığına vurgu yapılıyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler