Aksaray'a Değer Katacak Proje: Ihlara Cam Teras

Aksaray'da şehrin turizm değerini artırmak amacı ile yapımına başlanan Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi'nin yapımı sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla mevcut ziyaretçi sayısının ikiye katlanması hedefleniyor.
Aksaray'a Değer Katacak Proje: Ihlara Cam Teras
Kayıt Tarihi: 15.02.2024 20:22 - Son Güncelleme: 28.04.2024 16:48
YAZI
A

Her yıl iki milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi'nde, Aksaray Belediyesi tarafından yapımına başlanan cam teras projesi çalışmaları devam ediyor.



Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi'nin seyahat değerini artıracak cam teras projesinde geçtiğimiz günlerde cam montajları tamamlandı. Projede seyir alanlarının ve kafeteryanın da yapımı tamamlanırken, diğer sosyal donat alanlarının yapımına devam ediliyor.



150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi'nin en hakim noktasına inşa edilerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro, yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler