Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Artık Eski Türkiye Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün seçim çalışmaları ve depremin yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman'daydı. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye istikamet verme döneminin geride kaldığını belirten Erdoğan, Adıyaman'da da depremin izlerini birer birer siliyoruz dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Artık Eski Türkiye Değil
Kayıt Tarihi: 08.02.2024 20:05 - Son Güncelleme: 28.04.2024 01:33
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Adıyaman Üniversitesi'de düzenlenen ''Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni''nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'ın 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yara alan şehirlerden biri olduğunu söyledi.

''Bugün 2 Bin 798 Konutun Teslimini Yapıyoruz''

Bu depremlerde Adıyaman'da 8 bin 561 insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Yapılan tespitler sonunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Konutlarımızın hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum.

''32 Bin Konutu Yılsonuna Kadar Teslim Edeceğiz''

İnşallah içinde huzurla, güvenle, emin bir şekilde oturacağınız evlere kavuşuyorsunuz. Halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz."
Konteyner kentlerde ve kırsalda 35 bine yakın konteyner kurarak buralarda 118 bin vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu tesislerinde 14 binin üzerinde kardeşimizi misafir ettik toplam 1,2 milyar liraya yakın kaynak kullanarak 27 bin 609 haneye kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik." dedi.

''terör Örgütleri Üzerinden Siyaseti Yönlendirme Çabaları Hiç Bitmiyor''

Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabalarının hiç bitmediğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar, tahrikler, tuzaklar boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek üzere yazılmış, aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var; o da Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığıdır. Hatırlarsanız çeyrek asır öncesinin Türkiye'sinde 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomimiz çökertilir, 3-5 eylemle güvenliğimiz bozulur, 3-5 provokasyonla huzurumuz kaçırılırdı. Zayıf siyasi iktidarlar ve vesayetin güdümündeki kurumlar sebebiyle bu basit operasyonların önü süratle kesilemediği için güvensizlik ve istikrarsızlık iklimi bir kara bulut gibi başımızdan hiç eksik olmazdı.

''Bütün Günahı Bay Kemal'in Sırtına Yükleyip Kenara Çekildiler''

İktidara geldiğimizde milletimizden aldığımız destek ve güçle önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımları attık. Elbette önümüze pet çok tuzak kuruldu, pek çok sinsi oyunla yolumuz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimlerine, terör eylemlerinden sınırlarımızın tacizine, sosyal kaos çıkarma denemelerinden, ekonomik tuzaklara, her yolu denediler. Hamdolsun hepsinin de birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı kararlılıkla hayata geçirdik. Son olarak şanslarını geçtiğimiz yılın mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde denediler. Normal şartlarda yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler ama yine de başaramadılar. Bütün günahı da Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler."
 
''Bay Kemal'e İlk Hançeri Vuranlar Sırtında Meclis'e Taşıdığı Uyanıklar Oldu''

"Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde biri dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halbuki milletimiz o dönem kimin nerede durduğunu gayet iyi hatırlıyor. Şimdi de önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde bilhassa bazı belediyeleri kaybetmemek için yine akıllara ziyan arayışlara giriştiler. Terör örgütleriyle ilişkileri tescilli partilerle demlenmek mi dersiniz, daha önceki gün Çağlayan Adliyemize saldıranların da aralarında olduğu teröristlere kol kanat germek mi dersiniz? Emperyalistlerin ülkemizi köşeye sıkıştırmak için kullandıkları her araca, her argümana sarılmak mı dersiniz? Velhasıl akla gelen gelmeyen, nice karanlık pazarlıkla garip bir telaş ve saldırganlık içinde çırpınıp duruyorlar. Bir yandan da kendi içlerinde saç saça, baş başa kavga halindeler."

Milletin mayıs seçimlerinin ardından 6'lı ittifakın düştüğü duruma bakıp "ülke iyi ki bunların eline kalmadı" diye hamdettiğini belirten Erdoğan, mart seçimlerinin ardından da herhalde aynı şükrü şehirlerdeki vatandaşların "iyi ki bunların eline düşmedik" diye yapacağını, gidişatın onu gösterdiğini söyledi.

Bunları siyasetin latifesi olarak ifade ettiklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yoksa kimin ne yaptığı, kimin kiminle yol yürüdüğü, kimin kime hizmet ettiği, kimin hangi bataklıkta çırpındığı bizi ilgilendirmiyor. Biz ülkemize, milletimize, şehirlerimize en başta da deprem bölgemize neler yapabileceğimize, dertlere nasıl derman olabileceğimize, sıkıntıları nasıl çözebileceğimize, eksikleri nasıl tamamlayabileceğimize bakıyoruz.''
 
Sincik'te Vatandaşlara Seslendi

Adıyaman'da seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Sincik ilçesine geçti.

Burada vatandaşlara seslenen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Deprem gününden beri buradaki şehirlerimizi yalnız bırakmıyor, her fırsata geliyoruz. Bizim Sincik'e vefa borcumuz var. Sincik her seçimde rekor oy oranlarıyla bizim yanımızda olan bir ilçemizdir. Geçen seçimde de yüzde 85'i bulan rekor oyla yine bizim yanımızda olmuştur. Yaşadığımız yıkım ağır ülkemizin geçtiği yollar çetin buradaki en büyük motivasyonumuz şu gördüğümüz resimdir.

Adıyaman'da depremin izlerini birer birer siliyoruz, daha aydınlık bir geleceğin kapılarını açıyoruz. Dünyada 6 Şubat depremleri gibi bir felekate maruz kalıp da bu kadar hızlı toparlanabilen sayılı ülke vardır.

Biz Türkiye vizyonu yüzyılımızla mahalli idareleri de en yüksek yerlere çıkarmak için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizi ikinci asrında her alanda dünyanın yıldızı haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Deprem gibi ortak acı karşısında bile küçük hesaplarından vazgeçmeyenleri maşeri vicdana bırakıyoruz. Yaşadığınız büyük deprem felakati nedeniyle sizlere bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kayıplarımızı yad ediyorum.

Adıyaman'a İki Otoyol Müjdesi

Sincik-Malatya ve Sİncik-Kahta yolu projelendirildi. En kısa sürede de inşallah bunu burada yapacağız. Hem Sincik-Kahta yolu hem Malatya- Sincik yolunun adımını attık, atacağız.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler