Erdoğan'dan ABD ve İngiltere'ye Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerini vurmasını değerlendirdi, ''Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesindeler. Bu yapılanların hepsi orantısız güç kullanımıdır.'' ifadesini kullandı.
Erdoğan'dan ABD ve İngiltere'ye Tepki
Kayıt Tarihi: 12.01.2024 14:32 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:47
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, Ankara dahil henüz belli olmayan belediye başkan adaylarının daha önce açıklanan 15 Ocak Pazartesi günü yerine 1 gün öne alınarak 14 Ocak Pazar günü duyurulacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bazı büyükşehirler ile illerin açıklamalarını yaptık. Bu hafta büyük ihtimalle pazar günü Ankara merkezli büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü Ankara merkezli olarak ATO Kongre Salonu'nda toplantımızı yapacağız.

ABD ve İngiltere'nin Husileri Vurması

Bu yapılanların hepsi orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını İsrail, Filistin'de de yapmakta. Orantılı bir eylem söz konusu değil.

Kızıldeniz'i Kan Gölüne Çevirme Hevesindeler

Kızıldeniz'i kan gölüne çevirme hevesindeler. Husiler ABD-İngiltere'ye karşı başarılı savunma yapıyor.

İsrail Lahey'de Mahkum Olacaktır

Şu an itibarıyla savunmalarını yapmaya başladılar fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler, ciddi manada Lahey'de iş görüyor. Şu anda bizim teslim ettiğimiz o belgeler, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu, bu belgelerle İsrail mahkum olacaktır bunu bekliyoruz. Filistin'e karşı bölgeyi kan gölüne çevirdiler. Netanyahu'nun kaçacak deliği yok, savunacak imkanı yok. Cumhurbaşkanı Herzog'u bu noktada çok daha samimi bir havada görürdüm ancak son zamanlarda o da Netanyahu'ya özendi, çok farklı açıklamalar yapmaya başladı.''

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler