Konya'da Yemek Şenliği Adı Altında Ticaret!

Türkiye'de maddi kazanç sağlamak amacıyla istismar edilmeyen bir alan kalmadı. Buna son olarak yöresel lezzetler de eklendi. Konya Gaziantepliler Derneği Başkanı Cengiz Akköz, Konya'daki "Gastronomi Günleri Gaziantep Yemek Şenliği"ne sert tepki gösterdi.
Konya'da Yemek Şenliği Adı Altında Ticaret!
Kayıt Tarihi: 17.04.2024 14:41 - Son Güncelleme: 30.04.2024 15:21
YAZI
A

Türkiye'de maddi kazanç sağlamak amacıyla istismar edilmeyen bir alan kalmadı. Buna son olarak yöresel lezzetler de eklendi.

Konya Gaziantepliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Cengiz Akköz, 17-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan "Gastronomi Günleri Gaziantep Yemek Şenliği"ne sert bir tepki gösterdi. Akköz, bu etkinliğin ticari bir faaliyet olduğunu ve Gaziantep kültürünü yansıtmadığını belirtti.

Akköz, "Konya Gaziantepliler Derneği olarak bu şenliğe karşıyız. Bizim kültürümüzü yansıtmadığı gibi, yöresel ürünlerin sergilenmediğini biliyoruz. Konya'da yaşayan Gaziantepliler olarak bu ticari faaliyete karşı çıkıyoruz ve yetkililerden bu etkinliğe izin vermemelerini talep ediyoruz" dedi.

Etkinlikte kullanılan "Gaziantep Yemek Şenliği" adının yanıltıcı olduğunu ifade eden Akköz, "Bu tür etkinlikler yöresel derneklerin izniyle yapılmalıdır. Ürünlerin kaynağı belirsiz. Bu nedenle Konyalıları, bu şenliğe itibar etmemeleri konusunda uyarıyoruz." şeklinde konuştu.




ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler