CHP'de İmamoğlu Krizi Sürüyor

CHP'de, 17 büyükşehir için aday belirsizliği sürüyor. Partide, Ekrem İmamoğlu'nun aday belirlemede etkili olmak istemesinin süreci yavaşlattığı iddia ediliyor. Parti içi muhalefetin ise, "Olağanüstü kurultay" hazırlığı yaptığı belirtiliyor.
CHP'de İmamoğlu Krizi Sürüyor
Kayıt Tarihi: 14.01.2024 21:07 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:47
YAZI
A

CHP'de şu ana kadar 13'ü Büyükşehir, 595 seçim çevresinde isimler belli oldu. Aday düğümünün henüz çözülemediği illerin başında ise İzmir ve Antalya geliyor.

İzmir için Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden bir heyet oluşturulmuştu.

İzmir Adayı Ne Zaman Açıklanacak?

Aday adaylarıyla yüz yüze görüşmelerin ardından hazırlanan rapor geçtiğimiz hafta Özel başkanlığında toplanan parti meclisinde ilk kez ele alındı.

Ancak İzmir adayının açıklanmasının ay sonuna bırakıldığı öğrenildi. Heyetin önümüzdeki hafta yeniden İzmir'e gitmesi gündemde.

Parti kaynakları, aralarında İzmir'in de olduğu bazı büyükşehirler için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun devrede olduğunu belirtiyor. İmamoğlu'nun, adayın belirlenmesinde söz sahibi olmak istediği için sürecin yavaş işlediği ifade ediliyor.

Olağanüstü Kurultay İddiaları

Partide aday belirleme tartışmaları sürerken parti içi muhalifler de seçim sonrası için hazırlık yapıyor.

CHP'li belediye başkanlarının yönettiği 11 büyükşehrin kaybedilmesi halinde olağanüstü kurultay sürecinin başlayacağı iddia ediliyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler