Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Karşıtı Kampanya Yürütülüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bunlardan ilki İslamsız Türklük tanımlarıdır. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır.'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Karşıtı Kampanya Yürütülüyor
Kayıt Tarihi: 01.02.2024 15:35 - Son Güncelleme: 25.04.2024 08:11
YAZI
A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi''nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türk Demek Aynı Zamanda Müslüman Demektir''

Zaman zaman hadisle alay eden bazı kendini bilmezleri görüyoruz, duyuyoruz. Sizler bunlara zaten gereken dersi verecek ve hepimiz Kur'an'a sıkı sıkıya sarılmak suretiyle Kur'an nasıl güçlü şekilde geldiyse güçlü şekilde kıyamete kadar gidecektir. Türk demek aynı zamanda Müslüman demektir. İslam'ı Türk'ten Türk'ü de İslam'dan koparan, ayrıştıran, arasına sahte duvarlar ören anlayışın bu topraklarla hiçbir illiyeti yoktur.

''İslamsız Türklük ve Şeriat Düşmanlığı''

Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı kampanya yürütülüyor. Bunlardan ilki İslamsız Türklük tanımlarıdır. Milletimizi ayakta tutan tarihi kültürel değerleri tahrip edilmek isteniyor. İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öge haline getirme teşebbüsleridir. Burada gaye milletin mayasını bozmaktır. Kampanyanın ikinci kulvarında ise şeriat düşmanlığı vardır. Şeriata düşmanlık dininin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak tercih meselesidir ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur.

''Kılık Kıyafetine Göre Ötekileştirdiler''

Bu ülkenin kimi baroları çıkıyor Kelime-i Tevhid'in yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor. Kimliksizleştirme politikaları Türkiye'ye dair hiçbir hayali olmayan zihni sömürgeleştirilmiş bir güruh ortaya çıkarmıştır. Kılık kıyafetine göre insanımı ötekileştirdiler. Bu kadar basitler. Millete ait tüm kadim değerleri gerilik emaresi olarak gördüler, kılık kıyafete göre insanımızı ayırdılar.

''Bu Cehalet Karanlığını Yırtıp Atacağımıza İnanıyorum''

Sizlerin de samimi gayretleriyle milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum. Hangi kökene, mezhebe ve hayat tarzına sahip olursa olsun hiçbir insanımızın din konusunda yanlış, ön yargılı bir anlayışla kuşatılmasını temenni etmeyiz.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler