Eczacı ve Eczanelere yeni düzenlemeler

2013 ve sonrası eczacılık fakültesine girenler mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak.
Eczacı ve Eczanelere yeni düzenlemeler
Kayıt Tarihi: 13.04.2014 12:40 - Son Güncelleme: 06.05.2024 04:50
YAZI
A
 Eczacılık fakültesi mezunları bundan böyle hemen eczane açamayacak.

2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik ile 2012'de çıkarılan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un uygulamasına yönelik düzenlemeler getirildi.




Yönetmelikle kanundaki eczacılık hizmetleriyle ilgili tanımlama da göz önünde bulundurularak, eczacı, eczacılık gibi kavramlar tanımlandı, eczacıların görev ve sorumlulukları belirlendi.

İNTERNETTEN SATIŞ YASAK

Eczanelerde yalnızca hekim, diş hekimi, veteriner hekim ve ziraat mühendisi tarafından yazılan reçeteler kabul edilecek.

E-reçeteler dışında, internet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmeyecek.

Eczacılar, kendilerine reçete gönderilmesi için her ne şekilde olursa olsun kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları veya üçüncü şahıslarla açık veya gizli iş birliği yapamayacak, simsar, kurye elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramayacak, reçete toplama veya yönlendirme yapamayacak, bu yollarla gelen reçeteleri kabul edemeyecek.

NÜFUSA GÖRE ECZANE

Eczane açmak, işletmek ve ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olma şartı getirildi.

Yeni eczaneler nüfusa göre açılacak.

Serbest eczane sayıları, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az üç bin beş yüz kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenecek.

Eczane açmak için de 25 adet bölge tercihi olacak. aa

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler