Eşini 7 Ayrı Bıçakla Öldürüp Polisi Aramış

Diyarbakır'da karısını öldüren Vedat T.'nin işlediği cinayetin perde arkası ortaya çıktı.
Eşini 7 Ayrı Bıçakla Öldürüp Polisi Aramış
Kayıt Tarihi: 18.09.2013 11:09 - Son Güncelleme: 28.04.2024 07:55
YAZI
A
 

Diyarbakır'da inşaat işçisi Vedat T.'nin şiddet gördüğü için boşanmak isteyen eşi Canan T.'yi geçen pazar günü bıçaklayarak öldürmesinin ardından vahşet çıktı.

"NAMUSUMU TEMİZLEDİM, GELİN BENİ ALIN"

Olay, pazar günü Merkez Bağlar ilçesinde meydana geldi. Vedat T. (40), önce yaşları 3 ile14 arasında değişen 4 çocuğunu aynı sokaktaki dedelerinin evine gönderdi. Sonra da sık sık tartıştığı, kendisinden boşanmak isteyen 16 yıllık eşi Canan T.'yi (36) eşarp ile boğduktan sonra bıçaklayıp, boğazını kesip polisi aradı. Olayda yedi ayrı bıçak kullanan Vedat T. "Namusumu temizledim, gelin beni alın" dedi.

Olay yerine giden polisler, cinayet esnasında eğrilen yedi bıçağa el koydu. Vedat T. polisteki ifadesinde eşinin boğazını keserken neden tepsi kullandığı sorulunca, "Evin her tarafına kan bulaşmasın diye kullandım" dedi.


BOŞANMAK İSTEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen Canan T.'nin ailesi evlerinde taziyeleri kabul ederken; ağabeyi Kenan K., eniştesi ve kardeşi arasında her çiftin arasında zaman zaman çıkan ve incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalar olduğunu söyledi. Onları barıştırmalarına rağmen eniştesinin şiddet uygulaması nedeniyle kardeşinin boşanmak istediğini belirten Kenan K., "Vedat inşaatlarda çalıştığı için evi otel gibi kullanıyordu. Eve geldiğinde ise 4 çocuğuna bakan kardeşim ile sudan sebeplerle tartışıp ona şiddet uyguluyormuş. Kardeşim olayı bize yansıtmadığı için biz şiddet uyguladığını sonradan öğrendik. Kardeşim son olarak 'Eğer böyle devam edeceksen boşanalım, 4 çocuğuma ben bakarım sen istersen git yeniden evlen bir hayat kur' demiş. Bunun dışında başka sebep yoktur" dedi.

"NAMUS CİNAYETİ DEĞİL"

Vedat T.'nin 50 bin lira kredi borcu olduğunu söylediği ve bunu ödemek için oturdukları evi satmayı planladığını belirten Kenan K. şunları söyledi:

"Vedat ve Canan 16 yıl önce severek evlendiler ve 4 çocukları oldu. Vedat olay günü boşanmak istediğini söyleyen kardeşimle tartışıp ona vuruyor. Daha sonra 4 çocuğu dışarı çıkartıp kardeşimi bıçaklarla öldürüyor ve sonradan öğrendik polisi arayıp namusunu temizlediğini söylüyor. Olayın namus ile bir alakası yoktur. Kardeşimin ve bizim adımızı karalamaya çalışıp yargılanma sırasında ağır tahrik ve ceza indiriminden yararlanmak istiyor. Bu bile olayı daha önceden planladığını gösteriyor. Ani gelişen bir olay değil. Bizim ailemizi ve kardeşimi herkes tanır, kardeşimin eşini aldattığınıa dair tek bir insan dahi çıkamaz. Hem kardeşimi öldürdü, hem 4 çocuğunu babasız bıraktı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler