Fatih Erbakan İttifak Kararını Açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yapılan görüşmelerin ardından yerel seçimlerde 'Cumhur İttifakı' içerisinde yer almayacaklarını açıkladı. YRP, İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracak.
Fatih Erbakan İttifak Kararını Açıkladı
Kayıt Tarihi: 03.02.2024 15:43 - Son Güncelleme: 25.04.2024 08:11
YAZI
A

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıkladı. Erbakan "31 Mart seçimlerinde herhangi ittifak yapmamak; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar almış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını 10 Şubat'ta açıklayacaklarını da duyurdu.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.

Bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

"Biz Bu Seçimlere Beka Seçimi Olarak Bakmıyoruz"

İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95'i istemiyor.

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz.

Dördüncü husus da 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

Beşinci husus, AK Parti ile yapılan görüşmelerde AK Parti'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Madem İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı.

"Ankara, İstanbul ve İzmir'de Kendi Adaylarımızı Çıkarmaya Karar Verdik"

AK Parti ile bu seçimlerde ittifak yapmama, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarımızı çıkarmaya karar verdik.

Adaylar 10 Şubat'ta

Bu üç şehirdeki adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara'da ilan edeceğiz."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler