Avrupa'da Geçinemediler. Hekimler Geri Dönüyor

Son dönemde muhalefetin de köpürtmesiyle ''Türkiye Bir Doktor Daha Kaybetti'' paylaşımları yaparak kendi ülkesini terk eden doktorlar sessiz sedasız geri dönüyor.
Avrupa'da Geçinemediler. Hekimler Geri Dönüyor
Kayıt Tarihi: 22.12.2023 21:48 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:19
YAZI
A

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'de yurt dışına giden 450 hekimden 55'inin geri döndüğünü açıkladı. Koca beyaz reform çalışmalarının sonuçlarının gün gün ortaya çıktığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hekimlerin özelden kamuya, yurt dışından Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.



2022 Yılında 55'i Geri Döndü

2022'de 450 hekimin yurt dışına gittiğini hatırlatan Koca, 55'inin ülkeye geri döndüğünü aktardı.

Rakam Aralık Ayında 28'i Buldu

16 Aralık itibarıyla yurt dışına giden hekim sayısının 395 olduğu bilgisini paylaşan Koca, hem gidenlerin sayısının azaldığını hem de 28 hekimin geri döndüğünü vurguladı.

Beyaz reformu sonuçlarını gösterdiğinin altını çizen Koca şu ifadeleri kullandı:

Öte yandan, iyi hal belgesi alan her hekimin yurt dışına gittiğini iddia edenler toplumu özellikle yanıltıyor. Geçen yıl iyi hal belgesi alanların hepsi değil, üçte biri yurt dışına gitmişti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler