İsrail İle İşbirliği İddialarına Yalanlama!

İsrail ile işbirliği iddiaları içeren haberlerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Ticaret Bakanlığı'ndan peş peşe açıklama yapıldı.
İsrail İle İşbirliği İddialarına Yalanlama!
Kayıt Tarihi: 27.03.2024 02:47 - Son Güncelleme: 27.04.2024 13:05
YAZI
A
Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'ndan, bazı internet sitelerinde "TÜİK verilerine göre Türkiye'den İsrail'e barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edilmeye devam ettiği ortaya çıktı" şeklinde haberlerin yer alması üzerine açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığına dikkat çekti. Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir.

Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir.

Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi işbirliği dahil hiçbir faaliyetin bulunmamaktadır."

Ticaret Bakanlığı'ndan Açıklama

Ticaret Bakanlığı da haberlerin manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

"Ocak ayında,

36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında 'Jel yakıt ve çakmak gazı'

93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında 'yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)' ihraç edildiği anlaşılmıştır.

Böylece, Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır.

Söz konusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

SSB İsrail İle Hiçbir İşbirliği Bulunmadığını Açıkladı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), İsrail ile savunma sanayii alanında işbirliği kapsamında hiçbir faaliyetinin bulunmadığını açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in Gazze’de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin’in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir.

Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, İsrail ile savunma sanayii alanında iş birliği kapsamında hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler