Karatay Belediyesi'nden Tarıma Stratejik Destek! Ata Tohumu Dağıtıyor

Konya'da, Ata Tohumu dağıtımı devam ediyor. Karatay Belediyesi, son derece stratejik bir proje ile ata tohumlarının yaygınlaştırılması, tarımsal biyoçeşitliliğin korunması ve yerel tarımın güçlenmesine destek sağlıyor.
Karatay Belediyesi'nden Tarıma Stratejik Destek!  Ata Tohumu Dağıtıyor
Kayıt Tarihi: 18.03.2024 21:33 - Son Güncelleme: 25.04.2024 07:50
YAZI
A

Karatay Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen Karatay Tohum projesi kapsamında, genetiği bozulmamış ata tohumları, Konyalı çiftçilere ücretsiz olarak temin ediliyor. Bu yıl da devam eden uygulamada, "Yanıbaşımda Karatay" mobil uygulaması üzerinden talepte bulunan herkes, ata tohumlarını alabiliyor.



Ata tohumları, yüzyıllardır Anadolu tarımında kullanılan ve yerel çeşitliliği koruyan önemli bir kaynak. Diğer tohum çeşitlerinin genetik yapısının değişmesine karşın, ata tohumları doğallıklarını ve besin değerlerini koruyor.

Karatay Belediyesi proje ile vatandaşlara ücretsiz olarak bu tohumları dağıtarak yerel tarımın ve doğal ürünlerin desteklenmesine büyük katkı sağlıyor.



Yanıbaşımda Karatay mobil uygulaması üzerinden başvuru yaparak ata tohumlarına ulaşmak mümkün. Dağıtım saatleri ise 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleşiyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler