Konya'da Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Katil İsrail'in Nablusi Katliamı Konya'da da kınandı. Konya'da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklaması yapıldı.
Konya'da Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Kayıt Tarihi: 01.03.2024 15:51 - Son Güncelleme: 28.04.2024 01:41
YAZI
A

İşgalci İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Nablusi'de insani yardım bekleyen Filistinlilere açtığı ateş sonrası 112 Filistinli şehit oldu. Yaşanan katliamın ardından Konya'da Cuma Namazı'nı müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.



Namazın ardından Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan basın açıklaması yaptı. Ceylan şunları söyledi:

"Bu gün; katil İsrail işgal ordusunun çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden sürdürdüğü soykırımın 147. Günü… İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra, insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor. Katliamlarıyla açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa mahkum ettiği Gazze’li kardeşlerimizi, dün yaptığı saldırı ile de gıda ve insani yardım kuyruğunda iken katletti. Görüntüleri medyada paylaşılan bu saldırıda, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençlerin insani yardım kuyruğunda iken, planlı ve tasarlanmış bir şekilde katledildiği görülüyor. Tamamı silahsız, mecalsiz ve aç. Bu insanların, yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini bilen katil, bile isteye, kast-ı mahsusa ile dünyanın gözüne baka baka, İslam ülkelerinin ve bizlerin kayıtsızlığına çaka çaka, aç biilaç kardeşlerimizi, zaten yeterince ulaştırılamayan insani yardım kuyruğunda beklerken katletti bu sefer. Hani İsrail Uluslararası Adalet Divanında yargılanıyordu? Hatta Uluslararası Adalet Divanı 26 Ocakta Gazze Halkının lehine verdiği ihtiyati tedbir kararıyla, insani yardıma erişimin sağlanmasına hükmetmişti öyle mi? Türkiye de, Anadolu Ajansının bütün kayıtlarıyla delil taşımıştı. Uluslararası Adalet (!) Divanına. Ne oldu?  Bütün bir İslam coğrafyası olarak yaptıklarımız, yaptık zannettiklerimizin katil İsrail’i durdurmaya yetmediğini, dünkü insani yardım kuyruğundaki Gazze’ lilere yaptığı saldırı sonucu 150 şehit, binin üzerinde yaralı ile iliklerimizde hissettik. 147 gündür bütün imkansızlıklara rağmen Gazze’yi düşürmeyen şanlı direnişçileri de selamlıyorum. Katil İsrail işgal ordusunun soykırımını unutmayacağız, unutturmayacağız."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler