Konya'da İki Açılış Daha!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile Şefik Can Parkı 3. Etabının açılışı gerçekleştirildi.
Konya'da İki Açılış Daha!
Kayıt Tarihi: 18.03.2024 20:08 - Son Güncelleme: 27.04.2024 06:02
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile Şefik Can Parkı 3. Etabının açılışı gerçekleştirildi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasına 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünü dolayısıyla şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere hayırlı sağlıklı ömürler diyerek başladı.
 
Şefik Can Parkı'nın şehrin en güzel parklarından birisi olduğunu vurgulayarak, Şefik Can Caddesi'nin 15 yıllık süreçte gösterdiği gelişime dikkati çeken Başkan Altay, "Şefik Can Parkı’mızın birinci, ikinci etabı tamamlanmıştı, bugün de üçüncü etabını tamamlıyoruz. İçinde Şefik Can Kafem, yürüyüş yolları, basketbol sahası, tenis kortları, oyun alanları ve binlerce bitkinin yer aldığı bir şehir ormanı oldu adeta. İnşallah yıllar geçtikçe ağaçların büyümesiyle birlikte şehrimize hizmet edecek önemli bir park alanını Konya'ya kazandırmış oluyoruz. Burası bölgenin en çok kullanılan parklarından birisi. Özellikle vatandaşlarımız çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Böylece tüm etaplarını tamamladığımız Şefik Can Parkımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Başkan Altay, Fuat Sezgin Gençlik ve Spor Merkezi ile ilgili olarak da, "İkinci iş olarak bu binanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Burası eskiden bir karakol binasıymış. Önce Büyükşehir Belediye’mize tahsisi gerçekleştirildi. Sonra fonksiyon üzerinde çalışmalardan sonra burada iki önemli iş yapılmaya karar verildi. Birincisi Spor Konya kapsamında, içinde bay bayan yüzme havuzlarının, spor salonlarının olduğu, mahalledeki vatandaşlarımıza hizmet edecek bir tesisi; iki, üç ve dördüncü katlarda ise Lise Medeniyet Akademimizin en güzide binalarından birisini burada sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Hemen arka tarafımızda bir Bilgehanemiz de var. Böylece bu bölgedeki ortaöğretim ve lise öğrencilerimizin tamamına hizmet edecek önemli iki tesisi şehrimize kazandırmış oluyoruz. Burada öğrenci arkadaşlarımız hem ders çalışma imkanına kavuşurken bir taraftan da kültür ve sanat faaliyetlerine katılıp geleceği sanatçılarının, kültür insanlarının da şehrimizden çıkması için çaba sarf ediyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tesislerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler