Konya'da İlkokul Öğrencilerini Doğayla Buluşturan Proje

Karatay Belediyesi, eğitim çağındaki çocukların okul dışı öğrenme ve tabiat sevgisine katkı yapmak amacıyla hayata geçirdiği Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimlere başladı.
Konya'da İlkokul Öğrencilerini Doğayla Buluşturan Proje
Kayıt Tarihi: 28.03.2024 23:20 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:54
YAZI
A

Karatay Şehir Parkı içerisinde hizmet vermeye başlayan projeyle ilkokul ikinci sınıf öğrencileri, atölye çalışmalarıyla doğayı yeniden keşfediyor.

Tabiat Mektebi'nden her yıl ilçedeki 1500 ilkokul ikinci sınıf öğrencisi faydalanacak.

Eğitimler kapsamında Karatay Tabiat Mektebi'nde; ahşaptan oluşturulan 3 adet atölyede kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı, atık malzemelerden organik kompost yapımı ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında ayrıca; içerisinde midilli atları, tavşan, kedi, güvercin, tavuk ve horoz gibi canlıların olduğu Hayvan Evleri ile çadırlar kuruldu. 3 katlı Gözlem Kulesi'ne çıkan minikler,  doğal hayatı izleme fırsatı bulurken, 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru'nda ise öğrenciler, birçok eğlenceli etkinliğe katıldı.

Çocuklarımızın İyi Yetişmesi Önceliğimiz

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çocukların eğitim hayatına önemli katkı sağlamasını hedefledikleri projenin Karatay'a hayırlı olmasını diledi.

Başkan Hasan Kılca; "Öğrencilerimizin doğayla buluştuğu, doğada yaşayarak güven elde ettiği, el becerilerinin, kişisel, sosyal ve duygusal becerilerinin geliştiği, birlikte iş yapabilme yeteneğinin güçlendiği bir ortam sunmuş olduk. Karatay Tabiat Mektebimizi bu çerçevede, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın okul dışı öğrenme bağlamında önemli görüyoruz." dedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler