Konya'da Kiralık Fiyatları Uçuyor! Yüzde 132

Sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü raporunun şubat ayı sonuçları paylaşıldı. Rapora göre, Konya'da kiralık dairelerdeki yıllık fiyat artışı yüzde 132 olarak gerçekleşti.
Konya'da Kiralık Fiyatları Uçuyor! Yüzde 132
Kayıt Tarihi: 28.03.2024 01:12 - Son Güncelleme: 27.04.2024 15:11
YAZI
A

Konya'daki kiralık ev piyasasında son zamanlarda kaydedilen yüzde 132'lik devasa yıllık artış, gözleri bir kez daha şehrin konut durumuna çevirdi. Sahibindex'in son raporuna göre, bu artış oranıyla Konya, kira fiyatlarındaki yükselişte İstanbul'u bile geride bıraktı.

Şehirdeki kiracılar, ev sahiplerinin kira fiyatlarını makul sınırların çok ötesine taşıması nedeniyle zor durumda kalırken, hükümetin belirlediği yüzde 25'lik kira artış sınırının aşılması, düzenlemelerin de yetersiz kaldığını ortaya koyuyor.

Konya'da yaşanan bu sıra dışı kira artışının altında yatan sebepler arasında, şehre yönelik artan talep, yeterli konut arzının olmaması ve ekonomik faktörler gibi çeşitli dinamikler bulunuyor.

Kiralık konut piyasasındaki bu hızlı fiyat artışı, kiracıların yaşam maliyetinde önemli bir yük oluştururken, şehirdeki sosyo-ekonomik dengeler de altüst oluyor.

Emlak piyasası uzmanları, kiracı ve ev sahibi arasındaki ilişkilerde gerilime de neden olan durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çekiyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler