Konya'ya Önce Yağmur Sonra Yaz Sıcakları Geliyor!

Konya ve çevresinde bugün yağış beklenirken, önümüzdeki hafta ortasına kadar sıcaklıkların 25-26 derecelere kadar yükselmesi bekleniyor.
Konya'ya Önce Yağmur Sonra Yaz Sıcakları Geliyor!
Kayıt Tarihi: 29.03.2024 00:05 - Son Güncelleme: 27.04.2024 12:12
YAZI
A

Konya ve çevresi için yapılan son tahminlere göre, bugün Konya genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bazı ilçelerde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.



Hafta sonu etkisini kaybetmesi beklenen yağışın ardından ise sıcaklıkların belirgin şekilde artması bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerine çıkması beklenen sıcaklıklar, bazı ilçelerde 25-26 dereceleri görecek.



Uzmanlar ise, ani sıcaklık değişikliklerinin, iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu söylüyor.



Öte yandan Türkiye genelinde Kuzey Afrika kaynaklı çöl tozu etkisi altına girmiş durumda. Bu durum, özellikle solunum yolu ve kronik rahatsızlıkları olan bireyler için ek sağlık riskleri oluşturuyor. Çöl tozlarının etkisinin yaklaşık 3 hafta sürebileceğini belirten uzmanlar, risk grubundaki kişilerin dışarı çıkarken mümkünse maske takmalarını öneriyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler