Nil'den Fırat'a Hayali Gerçek Olurken

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 11:37
YAZI
A
 Yıl 1904 : Siyonizmin babası Theodorl Herzl: “ Yahudi devleti Nil’den Fırat’a genişleyecektir.”

Yıl 1947: Rabbi Fischmann: “ Vaadedilmiş topraklar Nil’den Fırat’a, Suriye ve Lübnan’ın bir kısmını içine alarak büyüyecektir.”

Yıl 1982: İsrail strateji uzmanı Oded Yinon: “İsrail çevresindeki Arap devletlerini küçük parçalara bölerek İsrail’in bölgesel gücünü tesis etmelidir.” Irak’ın Kürt, Şii ve Sünni devletlere bölünmesi Yinon Planı’nda öngörülmüştür.

Yıl 2006: Pentagon albayı Ralph Peters: Yeni Ortadoğu Haritasını ABD Silahlı Kuvvetler Dergisinde yayınlamıştır. Ünlü sözü: “Sürekli çatışmalar çağına girdik! Dünyanın hiçbir yerinde barış olmayacaktır. Ama ekonomi ve kültürel kazanımlarımız daha sistemli olacaktır.. Buna karşı duranları yokedeceğiz.”
Yıl 2007: ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi azası (2009’dan bugüne ABD başkan yardımcısı) Joe Biden: “Irak üçe bölünecektir.”
Yıl 2013: Joe Biden: “ Eğer bir İsrail olmasaydı, çıkarlarımız için bir tane yaratmak zorunda kalacaktık”

Yıl 2014: Netanyahu, Tel Aviv Üniversitesi’nde “ Irak ve diğer Ortadoğu bölgeleri çöküyor” , “Kürtlerin bağımsızlık rüyasını sonuna kadar” destekleyeceğiz”..

Ve gelinen noktada CIA ve MOSSAD ile işbirliği içinde ‘büyüyen’ Irak Kürt bölgesi, küresel terör taşeronu IŞİD sayesinde dünyanın en büyük petrol rezervlerinden Kerkük’e de el atıyor.. Türkmenler katlediliyor ya da Türkmen şehirlerine el koymuş Barzanistan topraklarına sığınıyor. . İsrail’in ‘Nilden Fırat’a hayali’nin olmazsa olmazı “Kuzey Irak- Hayfa petrol boru hattı” bir sonraki küresel hareket planı. Türkiye önüne atılan cicozlarla oynuyor..

Keşke TÜRK MİLLETİ, VE DEĞERLİ AYDINLARI ‘seçim – sandık- oy sarmalı kadar, tüm bölge ve Türkiye için üretilen ve hayata geçirilen ölümcül projeler konusunda önlem komiteleri OLUŞTURABİLSE….….
Şimdilik olası değil gibi…

Banu AVAR
5 Ağustos 2014

*Felicity Arbuthnot’ın İsrail Rüyası adlı makalesinden yararlanılmıştır.

ETİKETLER:

Banu Avar

Banu Avar

Yazarın Diğer Yazıları