KTO’da Türkiye-Hırvatistan İlişkileri Toplantısı

Konya Ticaret Odası’nda (KTO) düzenlenen “Türkiye-Hırvatistan İlişkileri ve İş Olanakları” toplantısı Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastiç’in katılımıyla gerçekleştirildi.
KTO’da Türkiye-Hırvatistan İlişkileri Toplantısı
Kayıt Tarihi: 17.11.2014 12:38 - Son Güncelleme: 18.04.2024 01:01
YAZI
A
Konya Ticaret Odası’nda (KTO) düzenlenen “Türkiye-Hırvatistan İlişkileri ve İş Olanakları” toplantısı Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastiç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün Konya ekonomisi hakkında bilgi verdiği toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve KSO Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu da katıldı. Toplantıda, Hırvatistan pazarı ve iş fırsatları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Dost ve kardeş ülke Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisini Konya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Konya Milletvekilimiz aynı zamanda Türkiye-Hırvatistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Sayın Ayşe Türkmenoğlu’na Türkiye ve Hırvatistan arasında ilişkilerin gelişmesi için yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Türk-Hırvat ilişkileri tarihsel geçmişe dayanmaktadır. Bu eski dostluğun bir göstergesi olarak da Türkiye, Hırvatistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olmuştur. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin köklü bir geleneğe sahip olması dolayısıyla gelecekte daha çok işbirliği sergilenmesini umut etmekteyiz. Fakat köklü dostluğa sahip olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi, iki ülke arası ilişkilerin gerçek potansiyelini yansıtmamaktadır. Ticari ilişkileri geliştirmek adına devlet, iş dünyası ve insan ilişkileri düzeyinde ilişkilerimizi geliştirmek için çok çalışmaya ve birbirimizle daha fazla yakınlaşmaya ihtiyacımız var. Toplantı vesilesi ile Konya ve Hırvatistan arasında ikili ilişkileri artıracak adımları birlikte atacağız. Diğer taraftan, Temmuz 2013 itibariyle AB’ye üye olan Hırvatistan’ın, Türkiye’nin AB’ye adaylık sürecini destekleyeceğine inanıyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili ve Türkiye-Hırvatistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ayşe Türkmenoğlu da, “Türkiye ve Hırvatistan arasında ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı diyalog ortamını artırmaya çalışıyoruz. İki ülke de işbirliğine açık bir tutum sergiliyor. Düzenlenen bu toplantı ile Konya ve Hırvatistan arasında yeni bir işbirliği sürecinin başlayacağına inanıyoruz” dedi.
Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastiç de “İki ülke arasında ilişkilere katkı sağladıklarından dolayı Konya Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum. Hırvatistan heyeti olarak köklü bir tarihe sahip Konya’da bulunmaktan mutluluk duymaktayız. Konya’nın ticaret ve sanayide gösterdiği gelişmeler de dikkat çekicidir. Konya ile işbirliği yapılacak birçok alan olduğunu gördük. Bu açıdan Konya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek için büyükelçilik olarak her türlü işbirliğine hazırız. Konyalı işadamlarına bu konuda her türlü kolaylık sağlanacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konuk Büyükelçi Hrastiç, katılımcılara Hırvatistan pazarı hakkında bilgi verdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler