Meram kentsel dönüşümde Örnek

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’ye örnek oldu.
Meram kentsel dönüşümde Örnek
Kayıt Tarihi: 05.06.2015 19:18 - Son Güncelleme: 19.04.2024 09:37
YAZI
A
 Bir yıl içinde Meram nüfusunun yarısını kapsayan 50 milyon metrekarelik alanda imar planı revizyonu yaparak ilçe tarihindeki en büyük planlamayı gerçekleştiren Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 ayrı bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle de Türkiye’ye örnek oldu.

DÖNÜŞÜM 1 MİLYON 120 BİN METREAREYİ KAPSAYACAK

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye olarak kentsel dönüşümde her zaman öncü olduklarını vurgulayarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca Türkiye genelinde afet riski altındaki binaların yenilenmesi amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde 81 ilden toplam 129 belediye içerisinde Meram Belediyemiz de yer aldı. Bu kapsamda Çaybaşı Mahallesi’nde 240 bin metrekare, Aksinne Mahallesi’nde 210 bin metrekare, Şükran Mahallesi’nde 170 bin metrekare, Turgut Reis ve Küçük Aymanas mahallelerinde 230 bin metrekare, Uluırmak Saka ve Uluırmak Ali Hoca mahallelerinde 270 bin metrekare olmak üzere toplamda 1 milyon 120 bin metrekarelik bir alanda belediyemizce kentsel dönüşüm çalışması yapılacaktır” dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler