Nikotinden vücudunuzu böyle arındırın

Sigara içiyorsanız bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin. Çünkü bu 4 besin nikotini vücudunuzdan atmanızı sağlıyor.
Nikotinden vücudunuzu böyle arındırın
Kayıt Tarihi: 08.05.2015 21:03 - Son Güncelleme: 25.04.2024 09:18
YAZI
A
 Sigara içenlerin vücudunda biriken nikotinin etkileri yıllarca devam edebilir. Devam eden etkiler doğrultusunda bireylerde çeşitli semptomlara raslanmaktadır. Örneğin bireylerde kriz anında meydana gelen aşırı sinir, bireyin hem duygusal ilişkilerine hem de fiziksel sağlığına zarar verir.

Siz de uzun yıllar boyunca sigara kullanıp artık sigarayı bıraktıysanız ve artık vücudunuzu nikotinden arındırmak istiyorsanız bazı besinler sayesinde bunu yapabilirsiniz. Uzmanlar birçok faydası bulunan bu besinlerin içinde bulunan maddelerin nikotini bünyeden temizlediğini söylüyor.

İşte o besinler...

Isırgan

Isırgan bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Havuç suyu

Sigara tiryakisiyseniz her içtiğiniz sigaradaki nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını unutmayın. Cilde zarar veren nikotinin bu etkisine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Vitaminler açısından zengin olan havuç suyu cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.

Kivi

Kivi, nikotini vücuttan atmanızı sağlar ve bol miktarda vitamin içerir.

Su

Su, vücuttaki zehirli maddelerin atılması için çok önemlidir. Vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler