Selçuk Üniversitesinde kan bağışı kampanyası

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Radyo Üniversite ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Alaeddin Keykubat Kampüs alanı içerisinde 4 gün süreyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Selçuk Üniversitesinde kan bağışı kampanyası
Kayıt Tarihi: 26.03.2014 08:56 - Son Güncelleme: 04.05.2024 09:11
YAZI
A
 Kampanyaya öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Kızılay yetkilileri, kampanyanın ilk 2 gününde 359 ünite kan bağışı yapıldığını, daha önce üniversiteler bünyesinde gerçekleştirilen bir kampanya süresince en fazla 675 ünite kanın toplanabildiğini belirterek, “Kalan iki günde bu rakamı geçersek Selçuk Üniversitesi’nde rekor kırmış olacağız” dedi.
Konya’da ortalama olarak yılda 65 bin ünite kan kullandığını vurgulayan yetkililer, bu ihtiyacın 50 binini kendileri tarafından karşılandığını söyledi.
Tıp Fakültesi Hastanesi, Radyo Üniversite ve Türk Kızılayı’nın destekleriyle düzenlenen kan bağış kampanyasının son derece anlamlı olduğunu belirten öğrencilerden Hilmi Yiğit, “Böylesi örnek bir projeyi gerçekleştiren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Kan bağışı yapmak her zaman aklımızın bir kenarında vardı. Doğrusunu söylemek gerekirse dersler, sınavlar derken bağış yapmaya fırsat bulamamıştık. Ancak şimdi Kızılay ayağımıza kadar geldi. Birçok arkadaşımla birlikte kan bağışında bulunduk. Şu anda ilgi son derece iyi düzeyde. Umarım Selçuk Üniversitesi olarak rekoru biz kırarız” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler