TİP'in Adaylığını Geri Çektiği Gökhan Zan'dan Suç Duyurusu!

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu. Gökhan Zan ise tehdit edildiği ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
TİP'in Adaylığını Geri Çektiği Gökhan Zan'dan Suç Duyurusu!
Kayıt Tarihi: 18.03.2024 04:23 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:45
YAZI
A
Türkiye İşçi Partisi, CHP tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterilen Lütfü Savaş'a rakip olarak Gökhan Zan'ı aday göstermişti.

Ancak Türkiye İşçi Partisi'nden yeni bir açıklama geldi, Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekildiği duyuruldu.

TİP tarafından yapılan açıklamada, "Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır." denildi.

Gökhan Zan'dan Suç Duyurusu

Gökhan Zan, beraberinde avukatıyla İskenderun Adliyesi önünde gazetecilere, son 1 haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirtti.

Bu durumun daha önce de yaşandığını dile getiren Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım ama bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyip kovdum." diye konuştu.

Zan, durumu TİP ile paylaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Partimden 'Bu tür şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını' söylediler ancak dün itibarıyla, az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar bana sahte bir kayıtla şantaj yapıp adaylıktan çekilmemi, çekilmezsem daha önce söyledikleri gibi aileme ve bana zarar verecekleri, basın yoluyla bana itibar suikastı yapacakları tehdidinde bulundular. Ben de adliyeye gelip suç duyurusunda bulundum."

Hedefi ve mücadelesinden sapmadığını dile getiren Zan, "Yarın sabahtan itibaren daha kararlı, dirençli, güçlü şekilde hemşerilerimizle birlikte yürümeye ve onların sesi olmaya devam edeceğim." dedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler